Haberler

Yüksekova'da "Kalitesiz Kömür" Toplantısı

Yüksekova Belediye Eş Başkanı Ruken Yetişkin, kömür satışı yapan esnafla bir araya geldi.

Yüksekova Belediye Eş Başkanı Ruken Yetişkin, kömür satışı yapan esnafla bir araya geldi.

İlçenin Avaşin Parkı Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Yetişkin, 6 bin 400 kaloriden düşük kömürün ilçeye girişinin yasaklanacağını belirtti.

Kalitesiz kömür kullanımı nedeniyle ilçede bir ayda 4 bin 500 kişinin solunum yetmezliği şikayetiyle hastanelik olduğunu açıklayan Yetişkin, şöyle konuştu:

"Bu saatten sonra ilçemize kesinlikle kalitesiz kömür girmeyecek. Korsan yollarla kalitesiz kömürü ilçeye sokan her kim olursa olsun cezai işlemle karşı kaşıya kalacak. Kimsenin çocuklarımızın sağlığıyla oynamasına izin vermemeliyiz. Güzel ilçemizi kalkındırmak için el ele vermemiz lazım. Bu konuda kesinlikle en büyük desteğimiz sizler olacaksınız. Belediye olarak elimizde sihirli değnek yok. Ancak her şeyi oldu bittiye de getiremeyiz. Birlikten güç doğar. Unutmayın ki destek vermek para vermek değil. Yanımızda oluşunuz, bize moral verişiniz, fikirlerinizi bizimle paylaşmanız en büyük desteğinizdir."

Toplantıya, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İrfan Sarı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir ve esnaflar katıldı. - Hakkari

Kaynak: AA / Yerel

Yüksekova Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title