Haberler

Yüksekova'da Ev ve İşyerleri Sular Altında Kaldı

Yüksekova'da ev ve işyerleri sular altında kaldıHAKKARİ - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde etkili olan sağanak yağmur nedeniyle birçok ev ve iş yeri sular altında kaldı.

Yüksekova'da ev ve işyerleri sular altında kaldı

HAKKARİ - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde etkili olan sağanak yağmur nedeniyle birçok ev ve iş yeri sular altında kaldı.

Yüksekova'da akşam saatlerinde etkili olan yağmur nedeniyle evler sular altında kaldı. Sağanak yağmur nedeniyle Ova Yaşam Alışveriş Merkezi sular altında kaldı. AVM sahibi Orhan Aydın, "Dün akşam geç saatlerde yağan yağmurdan dolayı zemin katı ciddi bir şekilde su basmış ve yaklaşık 1 milyon liralık bir zararımız olmuştur" dedi.

İş yerinin önünden geçen kanalın tıkandığını belirten Aydın, "Tahminimce kanalın tıkanmasıyla su baskını oldu. Kanal tıkanınca tüm sular iş yerimize giriyor. Ciddi bir zararımız var. Eşyalarımız su içinde kalarak kullanılamaz durumda" diye konuştu.

Sel sularından dolayı evlerinde mahsur kalan vatandaşlar ise, yakınları tarafından sırtlanarak evden tahliye ediliyor. Evi dere kenarında bulunan Burhan Ayhan, çocuklarının korktuğu için sırtına alarak yakınlarına götürdüğünü söyledi.

Derenin taşması üzerine ise, Yüksekova Belediyesi ve Özel İdare Yüksekova Şantiye Şefliliği ekipleri de birçok noktada önlem alarak sel sularının önünü açmaya çalıştı.

(MSA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Orhan Aydın Yüksekova Hakkari Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title