Haberler

Yüksekova'da Demokrasi Nöbeti Sürüyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi ile Bitlis'in Tatvan ilçelerinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi ardından başlatılan "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi ile Bitlis'in Tatvan ilçelerinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi ardından başlatılan "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Yüksekova'da her akşam öğretmenevi bahçesinde bir araya gelen vatandaşlar, darbe girişimine tepki göstererek, darbe girişiminde şehit olanlar için Kur'an-ı Kerim okudu, dualar etti.

Vatandaşlara seslenen İlçe Kaymakamı İbrahim Çenet, eyleme destek veren herkese minnettar olduklarını iletti.

Ülkenin tarihine bakıldığı zaman geçmişte demokrasinin kesintiye uğradığını ifade eden Çenet, "Geçmişte bu milletin tarihiyle bağları koparılmak istendi. Milletin vermediği yetkiyi gasbederek, bu ülkeyi karanlıklara sürüklemek isteyenler çıkıyor. Bizim halkımız çok vicdanlı ve merhametlidir. Bu halkın içi geçmişte yapılan hatalarla sızladı. Yıllar geçtikçe halkın içindeki acı büyüdü. 21. yüzyılın ilk çeyreğinde maalesef bu kötü darbe alışkanlığı olanlar aynı tezgahı yine kurmak istediler. Fakat bu kez hesap etmedikleri bir şey vardı. Bu kez karşılarında Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lider vardı. Öyle şapkayı fötr alıp kaçacak biri değildi." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın milli irade hırsızlarına karşı çağrı yaptığını anımsatan Çenet, "İşte bu halk bu çağrının gereğini yaptı. Bu gece burada toplanan vatandaşlarımız da bunu bize yaşatmaya devam ediyor. Sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır." dedi.

Bitlis'in Tatvan ilçesinde de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı üzerine sokaklara çıkarak "demokrasi nöbeti" tutmaya başlayan vatandaşlar, milli iradeye sahip çıkmaya devam ediyor.

Yaşam Alışveriş Merkezi önünde namaz kılarak ülkenin huzuru için dua eden vatandaşlara konuşan Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Cumhurbaşkanının ikinci uyarısına kadar nöbeti sürdüreceklerini söyledi.

Yoğun katılımdan dolayı halka teşekkür eden Aksoy, şöyle konuştu:

"Tatvan halkı aralıksız bir şekilde demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor. Her gece yoğun katılım var. Gün içinde işleriyle yoğunlaşan vatandaşlar akşam mesai bitimi itibarıyla burada toplanıyor. Birlikte namaz kılıyoruz ve dualar okutuluyor. Her kesimden ve her guruptan katılım var. Kadın, erkek, genç, çocuk ve yaşlı olmak üzere her yaştan insanların katılımı, birlik ve beraberliği bizi gururlandırıyor. Sivil toplum kuruluşları, iş adamları ile esnaf kardeşlerimiz de destek oluyor. Tatvan halkı adına hepsine teşekkür etmek istiyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Yüksekova Hakkari Bitlis Tatvan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Sakla Beni 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir?
title