Haberler

Yüksekova'da Camilerden "Kepenklerinizi Açın" Anonsu

Güncelleme:

HDP'lilerin terör operasyonu sonucu tutuklanmalarını protesto etmek için kepenk indiren Yüksekovalı'lara camilerden "Kepenklerinizi açın!" anonsu yapıldı.

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağın'ın da aralarında bulunduğu 9 HDP'li milletvekilinin tutuklanmasını protesto için Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde bu sabah esnaf kepenk açmadı. Bunun üzerine camilerden kepenklerin açılması yönünde anonslar yapıldı.

"DERHAL KEPENKLERİN AÇILMASI GEREKMEKTEDİR"

Yüksekova Kaymakamlığı tarafından yapılan anonslarda, "Yüksekova halkına duyurulur. İlçemiz genelinde bir grup esnafın kepenk kapattığı işyerlerini açmadıkları görülmektedir. Kapatılan işyerleri ve işletmecilerle ilgili gerekli yasal işlem uygulanacaktır. Esnaf ve vatandaşların mağdur olamaları için derhal kepenklerin açılması gerekmektedir. İlanen duyurulur" denildi. Yapılan anonslara rağmen işyerleri açılmadı.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Van'ın Başkale İlçesi'nde de HDP'li milletvekillerinin tutuklanmasını protesto etmek için esnaf kepenk kapattı. Fırın ve nöbetçi eczane dışında hiç bir işyerinin açık olmadığı ilçede yoğun güvenlik önlemi alındı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Selahattin Demirtaş Yüksekova Hakkari Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title