Haberler

Yüksekova'da Aile Sağlığı Merkezindeki Hırsızlık

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Aile sağlığı merkezinde muayene olan hastalar Aile sağlığı merkezindeki personel Aile Hekimi Sema Demircan ile röportaj Vatandaşlarla röportaj Yüksekova'da aile sağlığı merkezindeki hırsızlık Yüksekova ilçesindeki aile sağlığı merkezinden 10 bin hastanın bilgilerinin kayıtlı olduğu 2 bilgisayarın çalınması, hasta ve yakınlarını mağdur etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Aile sağlığı merkezinde muayene olan hastalar

Aile sağlığı merkezindeki personel

Aile Hekimi Sema Demircan ile röportaj

Vatandaşlarla röportaj Yüksekova'da aile sağlığı merkezindeki hırsızlık

Yüksekova ilçesindeki aile sağlığı merkezinden 10 bin hastanın bilgilerinin kayıtlı olduğu 2 bilgisayarın çalınması, hasta ve yakınlarını mağdur etti.

İlçenin Dize Mahallesinde önceki gün 3 Nolu Aile Sağlık Merkezi'ne arka kapıdan içeri girilerek muayene odasında hastaların bilgilerinin kayıtlı olduğu iki bilgisayarın çalınması, hem doktorlar hem de hastaların sıkıntı yaşamasına neden oldu.

Sağlık merkezinde görevli doktor ve hemşireler, bilgiler olmadığı için hastaları tedavi etmekte güçlük yaşarken, mağdur olan hasta ve hasta yakınları da, merkezdeki bilgisayarların çalınmasına tepki gösterdi.

Vatandaşlardan Kamuran Tekin AA muhabirine yaptığı açıklamada, mağdur olduklarını belirterek, "Çalınan bilgisayarların içinde çocuklarımızın bilgileri kayıtlıydı. Çocuğumu muayene için sağlık merkezine getirdim. Ama hastalığıyla ilgili bilgiler kaybolduğu için sıkıntı yaşıyoruz. Gelen birçok hasta bilgisayar olmadığı için muayene edilmeden geri gönderildi. Vatandaşlarımız şu an çok mağdur olmuş durumda. Bizler sağlık çalışanlarına daha çok yardımcı olmamamız lazım. Yapılan hırsızlık çok yanlış. Her kim bilgisayarları götürdüyse Allah rızası için geri getirsin" diye konuştu.

Hamit Işık ise çalınan bilgisayarlarının biran önce geri getirilmesi çağrısını yaparak, "O bilgisayarlarda ailelerimizin sağlık bilgileri kayıtlıydı. Bu bilgilere göre muayene ve aşı işlemleri yapılıyor. Bu nedenle bilgisayarların geri getirilmesini istiyoruz" dedi.

3 Nolu Aile Sağlık Merkezi Aile Hekimi Sema Demircan da, çalınan bilgisayarlarda hastalara ait bilgilerin kayıtlı olduğunu hatırlatarak. şöyle konuştu:

"Gelen hastalarımızın aşılarını yapamıyoruz. Bu hastalarımızın hastalıklarıyla ilgili bilgilere ulaşamıyoruz. Kendi işimizi bile yapamaz hale geldik. Evrakları elden doldurmak zorunda kaldık. Bu durumda bize çok sıkıntı yaratıyor. Sağlık bir yöntem değil. Bilgilerin bilgisayar ortamında olması daha güvenliydi. Bu nedenle bilgisayarlarımızın çalınması bizi sıkıntıya soktu. Vatandaşlarımız da çok mağdur olmuş durumda. İnşallah bilgisayarlarımızı götürenler vicdanlı olur ve bilgisayarlarımızı geri getirirler."

Kaynak: AA / Sağlık

Yüksekova Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title