Haberler

Yüksekova'da Açılan Kürtçe Okula Öcalan'ın Annesinin Adı Verildi

Yüksekova İlçesi'nde Kurdi-Der, TZP ile Eğitim-Sen öncülüğünde yapımına başlanan 4 katlı okul tamamlanmayınca Esenyurt Mahhallesi'nde tek katlı ev, geçici süreyle Kürtçe eğitim vermek için açıldı. 4 derslikte eğitim verecek okula İmralı'da ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan'ın annesinin adı olan 'Üveyş' ismi verildi. Okulun açılışına Yüksekova Belediye Başkanı Ruken Yetişkin, DBP İlçe Örgütü yöneticileri, Barış Anelleri İnisiyatifi, Eğitim-Sen Yüksekova temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, Kurdi-Der yöneticileri ile çok sayıda kişi katıldı.

Cengiz Topel Caddesi eski cezaevi kavşağında toplanan grup burada davul zurna eşliğinde halay çekti. Grup daha sonra aynı cadde üzerinde bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önüne kadar yürüdü. Burada Kurdi-Der Yüksekova temsilcisi Deniz Bülbin tarafından basın açıklaması yapıldı. Bülbin Kürtçe yaptığı açıklamada bu adımın anadili öğrenme ve öğretme açısından önemli olduğunu belirterek, Bugün Kürtler için önemli bir gündür. Biz sivil ve demokratik oluşumlar olarak Kürtçe'nin eğitim dili olmasına dikkat çekmek için okulları bir haftalık boykota çağırıyoruz. En doğal hakkımız olan anadilimize sahip çıkıyoruz. Bugün Kürtçe eğitim verecek olan 'Dıbıstana Seretayı ya Dayıka Uveyş' (Üveyş Anne İlköğretim Okulu) adlı Kürtçe eğitim verecek olan okulumuzun açılışını yapacağız. Tüm halkımıza hayırlı olsun dedi. Yapılan basın açıklamasının ardından toplanan kalabalık yürüyerek, açılışın yapılacağı Esenyurt Mahallesi'ndeki Kürtçe okulun önüne kadar geldi. Burada Kürtçe okulun açılışını Barış Anneleri yaptı. Açılış, çekilen halaylarla son bulurken, yeni açılan ve 4 derslikli olan okula 100 öğrencinin kayıt yaptığı belirtildi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera YÜKSEKOVA(Hakkari), (DHA)-

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Öcalan Yüksekova Esenyurt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title