Haberler

Yüksekova'da 5 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Kamışlı köyünde, yola el yapımı patlayıcı düzeneği yerleştiren 5 terörist etkisiz hale getirildi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Kamışlı köyünde, yola el yapımı patlayıcı düzeneği yerleştiren 5 terörist etkisiz hale getirildi.

Genelkurmay Başkanlığı, önemli yurt içi olaylara ilişkin, internet sitesi aracılığıyla açıklama yaptı.

Buna göre, Yüksekova ilçesi Kamışlı köyünde, yola el yapımı patlayıcı düzeneği yerleştiren, bölücü terör örgütü mensubu 5 terörist, operasyon sonucunda ölü ele geçirildi.

Bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce, Şırnak'ın Uludere ilçesi, Karaçalı bölgesindeki emniyet unsurlarına uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunuldu. İlgili angajman kuralı ve meşru müdafaa kapsamında saldırıya karşılık verilmesi üzerine terörist ateşleri sona ererken, bölgede yapılan aramada, iki el yapımı patlayıcı düzeneği bulundu. Patlayıcılar yerinde imha edildi.

Iğdır'ın merkez Korhan köyünde bir grup terörist tarafından Doğubayazıt karayolu trafiğe kapatılarak, bir LPG tankeri gasbedildi ve Suveren Jandarma Karakol Komutanlığı Nizamiyesi önünde el yapımı patlayıcı düzeneğiyle infilak ettirildi. Olayda, herhangi bir can kaybı meydana gelmedi.

Yük trenine hasar verdiler, 28 aracı yaktılar

Bir grup terörist, Muş'un merkez Kızılağaç köyünde, Van-Elazığ seferini yapan yük treninin geçişi sırasında, demiryoluna döşenen el yapımı patlayıcıyı infilak ettirdi. Herhangi bir can kaybı ve yaralanmanın olmadığı olayda 4-5 vagonda hasar meydana geldi. Söz konusu tren, sekiz vagon ve 13 personeli ile Bingöl Kale İstasyonuna intikal ettirildi.

Açıklamada, bir grup terörist tarafından, Şırnak'ın merkez İkizce köyünde, Şırnak-Cizre karayolunu yapan firmaya ait 28 aracın yakıldığı bilgisi de yer aldı. Örgüt mensupları Batman'ın Sason ilçesi Karameşe köyü bölgesinde bulunan bir baz istasyonunu da patlayıcı maddeyle imha etti. Hasankeyf'e bağlı Kesmeköprü köyü bölgesinde de bir inşaat firmasına ait iki su tankeri teröristler tarafından yakıldı.

Irak'ın kuzeyinde faaliyet gösteren bölücü terör örgütü mensubu 7 terörist, Silopi'de güvenlik güçlerine silahsız ve teçhizatsız teslim oldu, Mardin İl Jandarma Komutanlığınca da bir teröris silahsız ve teçhizatsız yakalandı.

Genelkurmay Başkanlığınca, altı F-16 ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edildiği de açıklandı.

Kaynak: AA / Güncel

Genelkurmay Başkanlığı Yüksekova Hakkari Şırnak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title