Haberler

Yüksekli'de Kuduz Karantinası

Nevşehir'in Gülşehir İlçesi'ne bağlı Yüksekli Köyü, kuduz vakasının görülmesi üzerine köy, ilçe kaymakamlığı tarafından karantina altına alındı.

Nevşehir'in Gülşehir İlçesi'ne bağlı Yüksekli Köyü, kuduz vakasının görülmesi üzerine köy, ilçe kaymakamlığı tarafından karantina altına alındı. Alınan kararla birlikte köye hayvan giriş ve çıkışları ile süt satışı yasaklandı.

Gülşehir Kaymakamı Abdullah Özadalı, geçen perşembe günü, Yüksekli Merası'nda bir köylünün ineğini otlatırken tilki tarafından ısırılması üzerine yapılan incelemeler sonrasında, tilkinin kuduz olduğunun belirlendiğini belirterek şunları söyledi:

"Köylü vatandaşımız, ineğinin tilki tarafından ısırılması sonucunda durumdan şüphelenerek Gülşehir İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Şube Müdürlüğü'ne bilgi vermesi ile bu olay ortaya çıktı. Müdürlük teknik elemanlarının ısırılan inekten numune alarak aynı gün yapılan laboratuar incelemesi sonrasında sığırın kuduz olduğu anlaşıldı. Bunun üzerine sığır kesilerek kireçlenmek suretiyle gömüldü. Köyde bulunan 160 sığır, 25 köpek, 5 eşek ve 15 kedi aşılandı. Köyde yaşayan 317 kişiden 60'ı da aşılandı. Köye hayvan giriş ve çıkışı yasaklanırken, süt ve süt ürünlerinin satışı da ikinci bir emre kadar yasaklandı."

Özadalı, aynı merayı ortak kullanan Gümüşkent Beldesi ile Yeşilyurt, Hacılar ile Eskiyaylacık Köyü'nün de risk bölgesi ilan edildiğini, bu merkezlerde de gerekli aşılama işlemlerinin devam ettiğini söyledi. Yüksekli Köyü Muhtarı Hayati Öztürk de, köyde kuduza karşı her türlü önlemin alındığını ve yetkililerce bilgilendirme toplantılarının yapıldığını belirterek, "Şu anda Kuduz konusunda herhangi bir risk bulunmuyor. Ahırlarımız tamamı da hijyen olması açısından ilaçlandı" dedi. - Nevşehir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nevşehir Gülşehir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title