Haberler

Yüksekdağ: MHP Eski Günlerine Özenmesin Eski Çamlar Bardak Oldu (2)

Hdp Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ HHP Genel Merkezi'nde Emekli-Sen heyetiyle bir araya gelerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Hdp Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ HHP Genel Merkezi'nde Emekli-Sen heyetiyle bir araya gelerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin seçmene ve HDP'ye yönelik sözlerini eleştiren Yüksekdağ, "Bu dönemde kullanılan dil ve yöntemler artık çakaralmaz silahlara dönüşmüştür. MHP eski günlerine özenmesin. Eski çamlar bardak oldu. Eski komandoluk günleri, eski kirli siyasetin maşası olama günleri artık onlar için parlak bir siyasi geleceğin önünü açamaz" dedi.

"BİZE MHP, AKP TABANINDAN OY VERDİLER"

Yüksekdağ, "Biz MHP tabanının da vicdanlı davranabileceğini, çözümden yana, kardeşlikten yana bir tutum geliştirebileceğini biliyoruz. Bunu gördük de. Bize AKP tabanından oy verdiler. AKP'liler oy verdi. AKP yönetiminden il ve ilçe yönetimlerinden değerli kardeşlerimiz partimize katıldı. MHP'den bize oy veren destek veren çok değerli kardeşlerimiz oldu. Hepsinin güveni başımız gözümüz üstünedir. Onların güvenlerini asla ve asla boşa çıkarmayacağız" diye konuştu.

"SARAYIN VE GEÇİCİ AKP HÜKÜMETİNİN BARIŞ SİYASETİNİN GEREĞİNİ YERİNE GETİRMELİ"

Yüksekdağ, "Türkiye olarak barışa ve çözüme açılan savaşın karşısında bu topyekün savaş ve çatışma siyaseti karşısında topyekün barış diyebilmek, barışı bu yurtta inşa etmek mümkündür. Bu karanlık günler içerisinde, her yeni ölüm haberlerinin geldiği bu karanlık günler içerisinde barışı, bu birleşik gücümüzün inşa edebileceğine inanıyoruz. Bugün Şırnak'tan ve Suruç'tan ölüm haberleri aldık. Sarayın ve geçici AKP hükümetinin insanlık değerlerinde ve toplumda, daha büyük yaralar açmadan barış siyasetinin ve çözüm siyasetinin gereğini yerine getirmesini bir kere daha dile getiriyorum" ifadelerini kullandı.

"MHP'NİN AKP'YE PAYANDA OLARAK KURDUĞU BU YAPI ÇOK TEHLİKELİ"

Yüksekdağ, "Bugün de acil atılması gereken adım karşılıklı olarak bu çatışma ve gerilim durumuna son verilmesidir. Konuşmanın, müzakerenin önünün açılmasıdır. AKP-MHP yana yana vererek MHP'nin AKP'ye payanda (TDK: Destek) olarak kurduğu bu yapı, bu siyasi çizgi çok tehlikeli, bölen, kutuplaştıran bir çizgidir. Bu çizgi terk edilmelidir. Türkiye toplumunu bir kez daha düşman haline getirmelerine izin vermeyeceğiz. düşmanlık tohumları ekmelerine izin vermeyeceğiz. Halklarımız da buna izin vermeyecek" diye konuştu.

"MHP İLE AKP'NİN SÖYLEMİNİ BUGÜN BİRBİRİNDEN AYIRAMAZSINIZ"

Yüksekdağ, "MHP ile AKP'nin söylemini bugün birbirinden ayıramazsınız. Biz açıkçası sarf edilen sözleri kendi seviyemize yakıştıramayız. Çok büyük bir seviyesizliktir. Onlara yanıt verme ihtiyacı bile hissetmiyoruz. Cevabı halkımızdan çok esaslı şekilde seçimlerde alacaklar. Çok açık bir tehdit ama bunlar boş tehditler" dedi. - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Devlet Bahçeli Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title