Haberler

Yüksekdağ'ın Milletvekilliğinin Düşmesi

HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, Figen Yüksekdağ'ın milletvekilliğinin düşmesine ilişkin, "Aslında uygulama haksız ve hukuksuz. Gerçekten Meclis tarihine de bir kara leke olarak geçecek bir husustur.

HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, Figen Yüksekdağ'ın milletvekilliğinin düşmesine ilişkin, "Aslında uygulama haksız ve hukuksuz. Gerçekten Meclis tarihine de bir kara leke olarak geçecek bir husustur." dedi.

Doğan, "Darbe Yıllarında Dersim" kitabının yazarı Mesut Özcan ile birlikte Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Özcan'ın, 1980-87 yıllarında Tunceli'de Çocuk Esirgeme Kurumundan alınan çocukların Türkiye'nin çeşitli yerlerine dağıtılmasını ve bu kişilere belli bir dini eğitim verildikten sonraki akıbetlerini araştırdığını aktardı.

Bu çocuklarla ilgili devletin ne tür bir tasarrufta bulunduğunun araştırılması için önerge hazırlayacaklarını belirten Doğan, "Gerçekten bu Dersim'in çocukları nerede? Bu kız çocukları, erkek çocukları nerede, devletin hangi kademesinde nasıl görevlendirildiler?" sorularını yöneltti.

HDP'li Yüksekdağ'ın milletvekilliğinin düşmesini de eleştiren Doğan, "Aslında uygulama haksız ve hukuksuz. Gerçekten Meclis tarihine de bir kara leke olarak geçecek bir husustur. Çok rahatlıkla, dönem bekletilerek bu cezanın infazı söz konusu olabilirdi." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Politika

Müslüm Doğan Tunceli Dersim İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title