Haberler

Yüksekdağ: Elinde Kan Olanları Başkan Yaptırmayacağız

Hdp Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Uludere emrini veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, başkan olmak istediğini söyleyerek, "Daha elindeki kanı temizlemeden 'Beni başkan yapın' diyor.

Hdp Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Uludere emrini veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, başkan olmak istediğini söyleyerek, "Daha elindeki kanı temizlemeden 'Beni başkan yapın' diyor. Biz ne diyoruz? Seni başkan yaptırmayacağız. Biz elinde kan olanları başkan yaptırmayacağız" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, partisinin Şırnak Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği mitinge katıldı. Alkış ve zılgıtlar eşliğinde platforma çıktan Yüksekdağ, Şırnak'ın Uludere İlçesi Irak sınırında düzenlenen hava operasyonunda 34 kişinin ölümüyle ilgili henüz bir dava açılmadığını söyledi.

AK Parti'nin, Olağanüstü Hal Bölge Valiliği'ni kaldırdığını sık sık söylediğini ancak iktidara geldikleri halka karşı savaş, kıyım ve sıkıyönetimi dayatanların da AK Parti olduğunu savunan Yüksekdağ, "AKP'ye sorsanız OHAL'i onlar kaldırdılar. Ama iktidara geldikleri günden beri bölge halklarımıza savaşı, kıyımı ve sıkıyönetimi dayatan yine onlardır. Onların iktidarı döneminde Roboski'de 34 canımız, insanlık dışı bir şekilde katledildi. Hala o katliamın hesabını vermediler. Şimdi de utanmadan gelip Kürt halkından oy istiyorlar. Kürt halkının yine onları iktidara taşımasını istiyorlar. Siz önce Roboski'de katlettiğiniz canlarımızın hesabını verin. Roboski davasını 3 yıldan beri açmadılar. 3 yıl boyunca katliam emrini verenler, bizzat AKP tarafından savunuldu. Katliam emrini veren kim? Katliamın emrini veren Erdoğan, bu gün başkan olmak istiyor. Daha elindeki kanı temizlemeden, 'beni başkan yapın' diyor. Biz ne diyoruz? Seni başkan yaptırmayacağız. Biz elinde kan olanları başkan yaptırmayacağız. Biz, 'Kürt yoktur' diyerek, bizleri inkar edenleri başkan yaptırmayacağız. Bizler halkımıza diktatörlüğü dayatanları başkan yaptırmayacağız. İşte Roboski katliamının hesabının biz Botan halkıyla, bütün Türkiye ile büyük insanlıkla birlikte biz soracağız" diye konuştu. "ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU, DİKİŞLERİ PATLAMIŞ, ÇİFT DİKİŞ ATIYORLAR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun gittikleri her yeri kurtardıklarını sandıklarını aktaran Yüksekdağ, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu bölgeyi karış karış geziyorlar. Her gittikleri yere çift dikiş atıyorlar. Dikişleri patlamış ya çift dikiş atarak, kurtarırız sanıyorlar. Artık kaç dikiş atarsanız atın kurtaramazsınız. 7 Haziran günü bu zorba hükümetin varlığına son vereceğiz. Demokratik bir seçimin sonuçlarına razı olsunlar. Eğer bir parça yürekleri, insanlık ve siyaset ahlakları varsa; 7 Haziran seçimlerinin sonuçlarına razı olsunlar" dedi.

"DEVLET KURUMLARINI KULLANARACAK OY ÇALMAYACAKSINIZ"

AK Parti'yi, devlet kurumlarını kullanarak oy çalmamaları yönünde uyaran Yüksekdağ, Bingöl'de uğradığı saldırı sonucu yaşamını yitiren Hamdullah Öge'nin yakınlarına da başsağlığı diledi. 7 Haziran günü sarayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a dar geleceğini iddia eden Yüksekdağ, 8 Haziran sabahında ise Erdoğan'ı sarayda oturtmayacaklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Hırsızlık çeteleri kurmayacaksınız. Sandık sandık seçim merkezlerinde devlet kurumlarını kullanarak oy çalmayacaksınız. Halkın siyasi iradesine hakaret etmeyeceksiniz. Sandıktan çıkanı hep birlikte göreceğiz. Bütün bölgede AKP hükümetini sıfırlayacağız. Onlar çaldıkları paraları, hani bir türlü sıfırlayamadılar ya, biz onlara sıfırlamak nasıl olacağını, hep birlikte göstereceğiz. 7 Haziran günü hep birlikte onları sandıkta sıfırlayacağız. Dün Bingöl'de alçakça bir saldırı gerçekleştirildi. Hamdullah yoldaşımız, Türkiye demokrasi şehididir. Bütün Türkiye halkları o demokrasi şehidine sahip çıkmalıdır. Her yerde halkımızın barış, demokrasi ve özgürlük isteği kazansın diye kellesi koltukta mücadele yürütüyor. Bir seçim arabasında dahi güvenle hareket edemiyorlar. Seçimlere iki gün kaldı. Bu halk bütün saldırılara karşı dimdik ayakta ve 7 Haziran'da kazanacak. 7 Haziran'da Hamdullah yoldaşımızı katledenler kaybedecek. 7 Haziran'da ölümü dayatanlar kaybedecek. Açılış adı altında AKP propagandası yapıyor ya, 7 Haziran sonrası Erdoğan'ı biz açılışa değil, ama biz kapanışa davet ediyor olacağız. AKP bürosunun kapanışına davet ediyoruz. 7 Haziran'dan sonra o saray da dar gelecek onlara. 7 Haziran'dan sonra onları o saraylar da oturtmayacağız."

"ERDOĞAN KENDİNİ KURTARMA DERDİNE DÜŞMÜŞ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendini kurtarma dertine düştüğünü öne süren Yüksekdağ, "Cumhurbaşkanı bugün bir miting konuşmasında, 'Sizi bu faşist Kürtlerden kurtaracağız' demiş. Botan halkı Cumhurbaşkanı'na diyor ki, ey Cumhurbaşkanı; sen önce kendini kurtar kendini. Sen kendini kurtarma derdine düşmüşsün. Bırak Kürtler'i, hiç kimseyi kurtaracak mecalin kalmamış. Çünkü çok iyi biliyor ki 7 Haziran'da HDP kazandığında, bütün Türkiye'ye hesap vermek zorunda kalacak. Hırsızlığın, Kobane'nin hesabının vermek zorunda kalacak. Halen o barbar çetelere taşıdığı silahların hesabının vermek zorunda kalacak. Cumhurbaşkanı, bunun için kendini kurtarma derdine düşmüş. Kürt halkı sizi yakasından silkti" diye konuştu.

"TEHDİTLE KİMİN OY TOPLADIĞINI TÜRKİYE HALKI BİLİYOR"

Seçim çalışması yaptıkları her yerde saldırılara maruz kaldıklarını belirten Yüksekdağ, "Her yerde faşist saldırılarla karşı karşıya kalan bizler. Utanmadan, sıkılmadan 'tehditle oy alıyorsunuz' diyorlar. Tehditle kimin oy topladığını bütün Türkiye halkı çok iyi biliyor. Şırnak'ta da valisi, kaymakamı bir taraftan tehdit ediyor. Kamu kurumlarında çalışan arkadaşlarımız tehdide maruz kalıyor. İdil'de olduğu gibi, AKP tetikçileri halkımızın evlerini basıyor. Bu kadar zulümle karşı karşıya kalan bizler, onlar hala mağduru oynuyor. Artık hiçbir yalanınıza halk inanmıyor. İki günlük süre boyunca karşınıza hile ve yalanlarla çıkacaklar" ifadelerini kullandı. - Şırnak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Uludere Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

sivereklimobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Sizler ekim olaylarindaki kanı temizlediniz mi o pislik dolu agız ve ellrinizden 50 den fazla kişi öldü.insallah barajlarda bogulursunuzda biraz rahat ederiz. Bu topraklarda yasamaktan nefret edenlere cok ta meraklı degiliz.rahatca insanca yasayabileceginiz yerlere gidin Baskanlik sistemi gelirse zaten saklanacak delik arayacaksınız ama nafile.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title