Haberler

Yüksekdağ: "(Diyanet) Biz Halkımızı Din ve İnanç Alanı Özgürleşsin Diye Bir Engeli Kaldırıyoruz "

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın selamlaması- Figen Yüksekdağ'ın konuşması HDP Eş Genel Başkanı Yüksedağ Almanya'da- Figen Yüksekdağ: -"Hiç bir baraj hiç bir sınır başarımızı engelleyecek güç değildir" HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, hiç bir barajın ve hiç bir sınırın başarılarını engelleyecek güçte olmadığını söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın selamlaması- Figen Yüksekdağ'ın konuşması HDP Eş Genel Başkanı Yüksedağ Almanya'da- Figen Yüksekdağ: -"Hiç bir baraj hiç bir sınır başarımızı engelleyecek güç değildir" HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, hiç bir barajın ve hiç bir sınırın başarılarını engelleyecek güçte olmadığını söyledi.Almanya'nın Köln kentinde düzenlenen Halkların ve İnançların HDP ile Dayanışma Gecesi'ne katılan Figen Yüksekdağ, buradaki konuşmasında, Türkiye'nin en temel sorunun siyasi iktidar olduğunu iddia etti."Hiç bir baraj hiç bir sınır başarımızı engelleyecek güç değildir" diyen Yüksekdağ, şöyle devam etti: "Dün yüzde 10 barajı devasa bir engeldi. Kafamızı kaldırıyorduk ama ucu göremiyorduk. Nereden nereye. Bugün yüzde 10 barajı bizim sorunumuz olmaktan çıkmış bu barajı koyanların sorunu olmuş. İşte etme bulma dünyası, etme bulursun dünyası. Kim derdi bu baraj bir gün onların başına bela olacak. Bizler mücadelemizde zihinlerimiz de özgüvenimiz de bu barajları aştık artık gerisi onların sorunu."Yüksekdağ, HDP olarak kendileri barışın, çözümün eşit ve demokratik temelde bir arada yaşama mücadelesi verirken başkalarının savaş çıkarmak istediğini savundu.Yüksekdağ, HDP seçim bürolarına yapılan saldırıları kimlerin gerçekleştirdiğini çok iyi bildiklerini belirterek, bunların adalet önüne çıkarılması gerektiğine işaret etti.Seçimlerden bir gün sonra 8 Haziran'da parti olarak üstlerindeki ağırlığı atacaklarını ve kuş gibi hafif olacaklarını ifade eden Yüksekdağ, çarpık zihniyeti ters yüz edeceklerini söyledi.HDP olarak iktidara gelmeleri halinde Diyanet İşleri Başkanlığını kaldıracaklarını yineleyen Yüksekdağ, bunu açıklamalarından itibaren bazılarının telaştan yerlerinde duramadığını bildirdi.Yüksekdağ, Türkiye'de devletin dini ve inancı kurduğu baskı aygıtı ile yönetmeye kalkıştığını ileri sürerek, şunları kaydetti: "Bugün birileri çıkıp bu düzen artık sürmeyecek dediğinde yerinizden zıplıyorsunuz. Türkiye'deki tüm halkların dinini inancını İslam'ı Diyanet İşleri Başkanlığı mı temsil ediyor? Tüm medreseleri dergahları cemaatleri inanç örgütlerini yasaklayan, gerek dindar mütedeyyin gerekse alevi inancından tüm inançlı kesimleri baskı altına alan ve onun yerine tek Diyanet İşleri Başkanlığı kuran sizsiniz biz değiliz. Biz halkımızı din ve inanç alanı özgürleşsin diye bu özgürleşmenin önündeki bir engeli kaldırıyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Türkiye Almanya Köln Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title