Haberler

Yüksekdağ, Van'da Yöresel Kıyafet Giyip Esnafı Ziyaret Etti

Güncelleme:

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Gürpınar'da katıldığı mitingin ardından Van'da esnafı ziyaret etti.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Gürpınar'da katıldığı mitingin ardından Van'da esnafı ziyaret etti. Cumhuriyet Caddesi üzerindeki esnafla konuşan Yüksekdağ, Van'ın vekil adayı olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yüksekdağ, "7 Haziran seçimlerde başarıyı elde etmeye ihtiyacımız var. Eğer 7 Haziran'da demokrasi kazanırsa, bu kirli odaklarda bir daha sahneye çıkamayacak, huzuru bozamayacak" dedi. Esnaftan bazıları ise Yüksekdağ ile selfie çekti. Yüksekdağ'ın dolaştığını gören bir esnaf da kolundan çekerek içecek ikram etti. Toplanan kalabalık sık sık 'Bizler HDP, bizler meclise' sloganları attı.

Daha sonra parti binasına geçen Yüksekdağ, yöresel kıyafetleri giyinip eline aldığı tef ile caddeye çıktı. Parti binasından beşyol mevkiindeki HDP seçim bürosuna kalabalık nedeniyle güçlükle ilerleyen Yüksekdağ bir yandan tef çaldı bir yandan da vatandaşları selamladı. Bu sırada cadde üzerinde ve valilik önünde yoğun güvenlik önlemi alan ve kalabalığın kaldırımdan yürümesini isteyen polis ile kalabalık arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Kalabalık ile birlikte seçim bürosunda açıklamalarda bulunan Yüksekdağ kendisini yalnız bırakmayanlara teşekkür ederek şöyle konuştu:

"Bugün yapılan yürüyüş ile 7 Haziran'daki yapacağımız zafere merhaba dedik. Van, zaferini bugünden kutlamaya başladı. Bütün Türkiye'ye barışın, kardeşliğin, adaletin, özgürlüğün yolunu bugün bu coşkulu yürüyüşteki heyecanımızla, kararlılığımızla açacağız. Bizim başarımızı hazmedemeyenlere karşı, bugün coşkulu, demokratik duruşumuzla çok güzel bir örnek verdiniz. Bugün yine bir seçim kampanyasındayken dahi, bize Van sokaklarını dar etmeye kalkanlar, emin olun ki bu sokakların ve bu şehrin gerçek sahiplerinden esaslı bir ders alacaktır. Bize kendi sokaklarımızı yasaklayamayacaklar. Bizler kendi şehrimizde özgür ve kardeşçe huzur ve özgürlük ikliminde hep beraber coşkumuzu yaşayacağız. 7 Haziran gününe kadar da bütün provokatörlere karşı gelişmemizi ve başarımızı hazmedemeyen siyasi iktidar ve ona bağlı komplo güçlerine karşı bu duruşumuzu bu kararlılığınızı bu birliğimizi önemle özenle koruyun. Bu bilinç ve sorumluluğu göstereceğinize olan inancım tamdır. İnşallah 8 Haziran sabahında hep birlikte çok daha büyük yürüyüşle, coşkuyla zaferimizi kutlayacağız."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gürpınar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title