Haberler

Yüksekdağ, Cenazesi Çuvalla Taşınan Muharrem'in Ailesini Ziyaret Etti

Van'a gelen ve seçim çalışmalarını sürdüren HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, 1 Şubat 2014'te Gürpınar İlçesi'nin o dönem köy statüsünde olan Yalınca Mahallesi'ne bağlı mezra olan Çalık'ta hastalanan ve yolların kardan kapalı olması nedeniyle hastaneye götürülemediği için ölünce cenazesi çuvalla taşınan 1.5 yaşındaki Muharrem Taş'ın ailesini ziyaret etti.

Van'a gelen ve seçim çalışmalarını sürdüren HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, 1 Şubat 2014'te Gürpınar İlçesi'nin o dönem köy statüsünde olan Yalınca Mahallesi'ne bağlı mezra olan Çalık'ta hastalanan ve yolların kardan kapalı olması nedeniyle hastaneye götürülemediği için ölünce cenazesi çuvalla taşınan 1.5 yaşındaki Muharrem Taş'ın ailesini ziyaret etti.

Gürpınar İlçesi'ne bağlı geçen yıl Mart ayında yapılan yerel seçimden önce köy statüsünde olan Yalınca'ya bağlı Çalık Mezrası'nda, 1 Şubat 2014 gecesi yolların kardan kapalı olması nedeniyle zamanında hastaneye götürülemeyen Taş ailesinin çocukları Muharrem öldü. Otopsi işlemlerini yapmak ve suç duyurusunda bulunmak için, minik Muharrem'in cenazesini bir çuvala koyup sırtlarında taşıyan aile, yine yürüyerek 16 kilometre uzaklıktaki Yalınca'ya geldi. Daha sonra bir araca konulan cenaze, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi'nde otopsisi yapıldıktan sonra Van'daki Şabaniye Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Partisinin seçim çalışmaları kapsamında kentte bulunan HDP Eş Genel Başkanı ve Van Milletvekili adayı Figen Yüksekdağ da bugün aileyi Şabaniye Mahallesi'ndeki evlerinde ziyaret ederek, Gürpınar Belediyesi tarafından verilen kahvaltıya katıldı. Baba Abdulvahap, anne Halise ve aile büyüklerinin karşıladığı Yüksekdağ, aileyle sohbeti sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu. Yüksekdağ, Muharrem'in ölümünün, kendilerinin unutamayacak ve unutturmayacak bir kayıp olduğunu söyledi.

Muharrem'in hastaneye ulaşamayıp hayatını kaybetmesinin acısını hala yaşadıklarını anlatan Yüksekdağ, şöyle konuştu:

"Hasta kardeşimiz yoğun karlı bir kış gününde, tüm devlet kurumları ve hastaneleri ailesi tarafından aranarak kurtarılmaya çalışıldı. Ama devletin operasyon yapmak için her koşulda havalanan helikopterleri, her türlü araç ve gereci, Van'da askeri operasyonlarda, siyasi operasyonlarda kullanılan her türlü vasıtası, nedense o gün hiç birisi yoktu. Ailesinin bütün çağrılarına rağmen, amcasının burada, ailesinin köydeki tüm çağrılarına rağmen ambulans ve araç gönderilemedi o köye ve o küçük yavrumuz köyde yaşamını kaybetti. Cenazesini dahi alacak bir araç gönderilmedi. Hala insanlık o görüntüyü unutmadı. Babasının, amcasının sırtındaki bir çuvalla Muharrem Van'a otopsi için taşındı. Biz o günü, o görüntüyü unutmadık. Bugün de hem ailemize, hem halkımıza 'unutmayın' demek için bugün burada ailemizin yanındayız."

Muharremi'in ölümünün, Van'a uygulanan ayırımcılık politikası, üvey evlat, üvey kardeş muamelesi yapılması olduğunu da belirten Yüksekdağ, "Bunların her birisi her gün daha fazla kayıp götürüyor. Bu topraklar çok acı çekti. Depremi yaşadı. Çatışmanın sonuçlarını çok acı şekilde yaşadı. Bunlar yetmiyor, bir de devletin ayrımcı siyasetiyle, hizmetten men eden siyaseti ve yaklaşımıyla baş etmek zorunda kalıyor. Biz inşallah 7 Haziran seçimlerinden sonra Van'a dayatılan ve reva görülen bu insanlık dışı anlayışı da değiştireceğiz. Bu güzel, değerli ve şerefli insanların hak ettiği yaşamı Van'da kurmasına vesile olacağız. Çocuğumuz Muharremi'i de bu vesile ile anmak istedik" dedi.

Açıklama sonrası aileyle sohbetine devam eden Yüksekdağ, kahvaltının ardından partisinin Gürpınar ilçesindeki mitinge katılmak üzere kentten ayrıldı. - Van

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title