Haberler

Yüksekdağ: Bu Saldırıların Bütün Ömrü 7 Haziran'a Kadar

Güncelleme:

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ Van'da: "Zulmün karşısında, bize savaşı dayatanların karşısında dim dik durmaya devam edeceğiz.

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ Van'da: "Zulmün karşısında, bize savaşı dayatanların karşısında dim dik durmaya devam edeceğiz. Onlar o kalleşçe planlarını yapmaya çalışsınlar bakalım, nereye kadar.

''Bu saldırıların bütün ömrü 7 Haziran'a kadar."

"Demokratik direnişimizle, sandıklardaki irademizle karanlıkta hiçbir odak, hiçbir güç kalmayacak. AKP hükümeti ve hiçbir siyasi parti, iktidar, karanlıktan, karanlık güçlerden beslenemeyecek" HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Demokratik direnişimizle, sandıklardaki irademizle karanlıkta hiçbir odak, hiçbir güç kalmayacak, AKP hükümeti ve hiçbir siyasi parti, iktidar, karanlıktan, karanlık güçlerden beslenemeyecek" dedi.Van'ın Gevaş ilçesinde partisinin mitingine katılan HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, seçimde partilerinin başarılı olacağını, bunu gören karanlık kesimlerin saldırılar düzenlediğini ileri sürerek, tüm bunların halkı durduramayacağını, başarılarını engelleyemeyeceğini söyledi.Parti bürolarına yapılan saldırıyı, "hain ve kalleşçe" olarak niteleyen Yüksekdağ, "Zulmün karşısında, bize savaşı dayatanların karşısında dim dik durmaya devam edeceğiz. Onlar o kalleşçe planlarını yapmaya çalışsınlar bakalım. Nereye kadar. Bu saldırıların bütün ömrü 7 Haziran'a kadar. Onların ömrü daraldı artık. Onların vadesi geldi artık. Kendi vadelerini, sürelerini uzatmaya çalışıyorlar" diye konuştu.

"Saldırganlar korunup, kollanıyor"

Seçim bürolarına saldıranların kimler olduğunu bildiklerini, bütün saldırganların korunup, kollandığını iddia eden Yüksekdağ, saldırıların arkasında karanlık, ırkçı, kontrgerilla çeteleri, darbeci artıklarının olduğunu savundu.Arkalarındaki gücün olmaması durumunda halkın önünde bir gün dahi duramayacaklarını aktaran Yüksekdağ, şunları ifade etti: "Emin olun arkalarındaki o çeteleri de dayandıkları, yansıdıkları o kirli güçleri de biz bir bir etkisiz hale getireceğiz. Demokratik direnişimizle, sandıklardaki irademizle karanlıkta hiçbir odak, hiçbir güç kalmayacak. AKP hükümeti ve hiç bir siyasi parti, iktidar, karanlıktan, karanlık güçlerden beslenemeyecek. İki seçim büromuzu bombaladılar. Sorumlusunu soruyoruz, 'biz değiliz, biz de karşıyız' diyorlar. Ama bundan bir ay önce 'HDP'nin barajı aşmaması için elimizden gelen her şeyi yapacağız, MİT de, TSK da bizim emrimizde' diyen bunlardır."Saldırılarla ilgili daha önce Başbakan Ahmet Davutoğlu'na kınama yapması için çağrıda bulunduğunu hatırlatan Yüksekdağ, tüm çağrılarına rağmen kınama yapılmadığını belirterek, bu nedenle bombalı saldırıların sorumlusunun başbakan, hükümet ve cumhurbaşkanı olduğunu ileri sürdü.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan, partimizi hedef gösterdi"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Samsun mitinginde partilerini hedef gösterdiğini, hakaret ve nefret söylemleriyle konuştuğunu öne süren Yüksekdağ, cumhurbaşkanın tarafsız olmadığını iddia etti.Figen Yüksekdağ, İmralı'da ömür boyu hapse mahkum edilen Abdullah Öcalan ile bir aydır görüşmediklerini belirterek, bununla barış ve çözümün sabote edilmeye çalışıldığını ileri sürdü.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Gevaş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title