Haberler

Yüksekdağ: "Bir Dokunulmazlık Tartışması Yapılacaksa, Bizim Kriterimiz, Anlayışımız Nettir"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Genel görüntü HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın konuşması HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ: "Bir dokunulmazlık tartışması yapılacaksa, bizim kriterimiz, anlayışımız nettir.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Genel görüntü

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın konuşması HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ:

"Bir dokunulmazlık tartışması yapılacaksa, bizim kriterimiz, anlayışımız nettir. 550 milletvekilinin dokunulmazlığını kaldırırsınız, kimler yolsuzluktan, rüşvetten, adi suçtan yargılanacak, kimler sözlerinden ve düşüncelerinden dolayı yargılanacak, bütün dünya ve Türkiye ayan beyan görür"

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Bir dokunulmazlık tartışması yapılacaksa, bizim kriterimiz, anlayışımız nettir. 550 milletvekilinin dokunulmazlığını kaldırırsınız, kimler yolsuzluktan, rüşvetten, adi suçtan yargılanacak, kimler sözlerinden ve düşüncelerinden dolayı yargılanacak, bütün dünya ve Türkiye ayan beyan görür" dedi.

Yüksekdağ, HDP Mersin 1. Olağanüstü İl Kongresi'ndeki konuşmasında, her zaman büyük engellerle karşılaştıklarını, buna rağmen hedefleri doğrultusunda yürüyebildiklerini savundu.

HDP olarak ezilenlerin de kazanabileceklerini gösterdiklerini belirterek Yüksekdağ, itaate zorlananların bir güç olduğunu göstermeye devam edeceklerini söyledi.

Yüksekdağ, Doğu ve Güneydoğu'daki olayların üzerinin örtüldüğünü iddia ederek, "Direnişi kuşananlar, yeni bir siyasi çizgiyi, yönetim anlayışını doğuruyorlar, üretiyorlar. Bugün Cizre'de, Sur'da, Silopi'de yaşanan gerçekliğin karartılan, üstü örtülen anlamı budur aslında. Öz yönetim, yerel demokrasi, halkın merkezi yönetimle yetkileri paylaşması... Bunlar milenyumda, 21. yüzyılda, bir halka, hangi millet olursa olsun, anasının sütü kadar helaldir" ifadesini kullandı.

İnandıkları değerler uğruna mücadele etmeye devam edeceklerini vurgulayan Yüksekdağ, "Barış, özgürlük ve demokrasi için ne olursa olsun, karşımıza hangi engel ve zulüm çıkarsa çıksın, kararlılıkla devam ettik, etmeye devam edeceğiz. Bu koşullarda da kararlılığımızı kıramayacaklar emin olun. Onlar, özgürlükten korktukça, demokrasi ve barış kavramından korktukça, biz bu kavramları ve mücadeleleri büyüterek onları daha da korkutmaya devam edeceğiz" dedi.

Konuşmasında hükümeti ve Cumhurbaşkanını eleştiren Yüksekdağ, şöyle devam etti:

"Başbakanın, hükümetin, kabinenin hiçbir fonksiyonu yok. Saraydaki 'tak' söylüyor, kabinedeki 'şak' yapıyor. 90'lı yılların sloganıydı bu. O dönemlerde 'tak' söyleyenleri, 'şak' diye yapanlar bugün tarihin mezarlığına gömüldüler, canlı cenazeye döndüler, sokağa çıkamaz, insan yüzüne bakamaz hale geldiler. Bugün saraydaki, 'tak' diye söyleyen, şimdi o insan yüzüne bakamayacak hale gelen, canlı cenazeye dönmüş o savaş suçlularını yanına alarak, onlardan kıyım, katliam ekipleri kurarak iktidarda kalıyor ve başkan olmaya çalışıyor. Demokratik yollarla başkan olamayacağını biliyor, kampanyasını operasyonla, ölümle, kıyımla, 'daha fazla öldür' talimatı vermekle yürütüyor. Böyle başkan olunmuyor, böyle diktatör olunuyor. Hitler de Mussolini de Franco da böyle diktatör olmuş. Yine aynı şeyi söylüyoruz, başkan olamayacaksın ama diktatör olabilirsin, oluyorsun."

Yüksekdağ, milletvekili dokunulmazlıkları konusuna da değinerek, HDP milletvekillerinin dokunulmazlıklarını kaldırma tehdidi ile sınırlamaya çalışanların, kendilerinin bozguna uğrayacağını iddia etti.

Tek ilkelerinin değerlerin ve inancın dokunulmazlığı olduğunu belirten Yüksekdağ, şunları kaydetti:

"Bizlerin bütün varlığı, mücadelesi bu insanlık değerlerinin dokunulmazlığı içindir. Bizi, dokunulmazlığı kaldırma yoluyla tehdit edenler, dönüp nasıl bir mücadeleden geldiğimize göz ucuyla bir kez daha baksınlar. Bazen unutuyorlar, kafaları almıyor. Gücümüzü ve vekaletimizi değerli halkımızdan, yoldaşlarımızdan aldık. Görevi biz bu halktan aldık. Sözlerimizden, düşüncelerimizden dolayı bize hesap soracak olan, bu vekaleti bizden alacak olan tek güç halkımızdır. Bir dokunulmazlık tartışması yapılacaksa, bizim kriterimiz, anlayışımız nettir. 550 milletvekilinin dokunulmazlığını kaldırırsınız, kimler yolsuzluktan, rüşvetten, adi suçtan yargılanacak, kimler sözlerinden ve düşüncelerinden dolayı yargılanacak, bütün dünya ve Türkiye ayan beyan görür. Olması gereken şey budur."

Kongreye Yüksekdağ'ın yanı sıra HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat ve HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş da katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (1)

ASIL KÜRT VAN LI:

SUS UTANMAZ VATAN HAYİNLERİ VATAN SATANLAR HİRİSTİYAN UŞAKLARI. ZAVALI KÜRTÜN ADIYLA VATANI BÖLMEK İSTEYEN DIŞ GÜÇLERİN MAŞALARI. ZAVALI İNSANLARI KULANMAYIN . ALLAH SİZİN EVİNİZİ YIKSUN SİZ BU VATANDAN NE İSTİYOSUNUZ UTANMAZ HDP LİLER. SİZİN HAKINIZ BU VATANDAN MAAŞ ALMAK DEĞİL. UTANMAZLAR.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title