Haberler

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Genel Müdürü Aksu

Merve Yıldızalp,Selma KasapYüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar (KYK) Genel Müdürü Sinan Aksu, bu yıl 900 bin öğrencinin burs ve krediye müracaat etmesini beklediklerini söyledi.

Merve Yıldızalp, Selma Kasap

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar (KYK) Genel Müdürü Sinan Aksu, bu yıl 900 bin öğrencinin burs ve krediye müracaat etmesini beklediklerini söyledi.

Öğrencilerin kendilerine verdiği bilgileri devlet kurumlarından doğrulatarak neticeleri öğrencilere bildireceklerini ifade eden Aksu, "Bu sene, ekim ayının ilk haftası öğrencilerimizin burs ve kredi müracaatlarını alacağız. Müracaatların tamamı e-Devlet üzerinden olacak. 11 devlet kurumundan doğrulattıktan sonra da kasım ayı itibarıyla öğrencilerimize burs ve kredi başvurularının neticelerini ileteceğiz." açıklamasında bulundu.

Aksu, üniversite birinci sınıf öğrencilerine bir de müjdesi olduğunu belirterek, "Önceki yıllarda üniversiteye başlayan birinci sınıf öğrencileri müracaatlarını yaparlardı fakat burs ve kredilerini ocak ayı itibarıyla alırlardı. Bu yıl, bu tarihi ekim ayından başlatıyoruz. Sayın Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'ın talimatıyla birinci sınıf öğrencilerine bir müjdemiz var. Ekim, kasım, aralık aylarını da kapsayacak biçimde birinci sınıf öğrencilerine burs ve kredi ödemelerini yapacağız." diye konuştu.

"Öğrenci işe yerleşemediyse kredi ödemesi erteleniyor"

Kredinin avantajı olduğunu anlatan Aksu, şöyle devam etti:

"Eğer öğrenci işe yerleşemediyse ödemeyi erteleme imkanına sahip. Aynı yıl bize müracaat edip dilekçesiyle herhangi bir işte çalışmadığını beyan ederse kredisini işe başlayana kadar erteleyebiliyoruz. Bu yıl 400 lira burs ve kredi öğrencilerimize ödeme yaptık. Sene başlarında olmak üzere enflasyon oranında öğrencilerimizin burs ve kredilerini artırıyoruz."

Burs verilirken bazı öğrencilere öncelik tanıdıklarını dile getiren Aksu, annesi ve babasını kaybetmiş öğrencilere, şehitlerin evlilerse çocuklarına değillerse kardeşlerinin tamamına, gazi çocuklarına burs verdiklerini aktardı. Aksu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesindeki yetiştirme yurtlarından üniversiteye gelenlere ile yüzde 40'ın üzerinde engeli olan öğrencilere de burs verdiklerini hatırlattı.

Kaynak: AA / Güncel

Selma Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title