Haberler

Yüksek Lisans Programları İş Dünyasına Yönelik Şekilleniyor

Güncelleme:

İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin iş dünyasına yönelik geliştirdiği yüksek lisans programlarının başvuruları başladı.

Yüksek lisans ve doktora programlarını iş dünyasının ihtiyaçları ışığında şekillendiren İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin lisansüstü programlarına başvurular 7 Ağustos'a kadar devam edecek.

Dört farklı enstitüde yüksek lisans ve doktora eğitimi veren İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin lisansüstü programlarına başvurular başladı. Kariyerlerine yeni bir alanda devam etmek ya da lisans eğitimi aldıkları alanı daha da geliştirmek isteyenler için İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin yüksek lisans programları önemli avantajlar sağlıyor.

İKİ ENSTİTÜ TÜRKİYE'DE TEK

İstanbul Ticaret Üniversitesi lisansüstü programlarını, iş dünyasının beklentileri ve global gelişmeler ile ihtiyaçlar doğrultusunda şekillendiriyor. Üniversite bünyesindeki Dış Ticaret Enstitüsü ile yeni kurulan Finans Enstitüsü'nün Türkiye'de bir benzeri yok.

Bu dönem öğrenci kabul etmeye başlayan Finans Enstitüsü lisansüstü programlarını, İstanbul'un küresel ölçekte finans merkezi olma hedefleri ile uyumlu olarak, özel ve kamu kesimi odaklı finans teorisi, yönetimi ve politikası, finansal ekonomi ile uygulamalı finansı dikkate alarak, bütünleşik bir perspektifle geliştiriyor. Enstitüde tezli ve tezsiz olarak yüksek lisans yapılabiliyor. Finans Enstitüsü'nde üç farklı alanda doktora da yapılabiliyor.

Dış Ticaret Enstitüsü ise, İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin nüvesini oluşturan lisansüstü akademik birim olarak tanımlanıyor. Türkiye'nin ilk ve tek Dış Ticaret Enstitüsü olma farklılığına sahip olan enstitü, akademik düzeyde lisansüstü programlar açmanın yanı sıra piyasaya yönelik olarak sektörel bazda uygulamalar ve araştırmalar da yapıyor. Enstitü ayrıca dış ticarete ilişkin verileri ve bilgileri derlemek ve değerlendirmek üzere Türkiye İhracatçılar Birliği (TİM) ve Türk Eximbank gibi kuruluşlarla sektörel işbirliklerine aktif olarak katılıyor. Dış Ticaret Enstitüsü'nde de tezli ve tezsiz yüksek lisans yapılabiliyor. Enstitü bünyesinde iki farklı alanda doktora programı yürütülüyor. İki enstitü de faaliyetlerini Eminönü Yerleşkemizde sürdürüyor.

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

İstanbul Ticaret Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü 10 farklı programla yüksek lisans ve doktora eğitimi veriyor. Yüksek lisanslarını Fen Bilimleri Enstitüsü'nde yapmak isteyenler tezli ve tezsiz programlardan birini seçebiliyor. Enstitü bünyesinde yer alan Mücevherat Mühendisliği ile Gayrimenkul Geliştirme, Kentsel Dönüşüm ve Planlama programları da Türkiye'de tek olma özelliğini taşıyor. Fen Bilimleri Enstitüsü Eminönü Yerleşkemizde bulunuyor.

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

İstanbul Ticaret Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü 23 yüksek lisans, 5 doktora programı ve 1810 öğrenci ile eğitim ve araştırma faaliyetlerini sürdürüyor. Kurulduğu günden bu yıla 1765 öğrenciye lisansüstü diploması veren enstitüden mezun olanlar değişik sektörlerde orta ve üst düzey yönetici olarak çalışma hayatlarını sürdürüyor.

Eminönü'nde, Haliç'in kıyısında yer alan ve İstanbul Ticaret Üniversitesi tarafından lisansüstü eğitim merkezine dönüştürülen bina ile Bursa Yerleşkesinde faaliyette bulunan enstitünün öğretim elemanı kadrosunda, finans ve reel sektörün duayenleri de bulunuyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Eminönü Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title