Haberler

Yüksek Hızlı Tren, 42 Futbol Takımını Birleştirdi

Güncelleme:

Türkiye'yi sarmaya devam eden Yüksek Hızlı Tren hattının yeni güzergahı, 42 futbol takımını birbirine bağlıyor.

Türkiye'nin en büyük iki şehrini birbirine bağlayan Ankara- İstanbul Yüksek Hızlı Tren hattı dün açıldı. Tren sadece iki şehri bağlamakla kalmadı ve 42 takımı da birleştirdi. Türkiye bu birleşim ile yaklaşık 90 milyon TL'yi kasasına koyacak.

EN ÇOK SÜPER LİG TARAFTARLARI FAYDALANACAK

Sabah'ın haberine göre; Hat en fazla Süper Lig ve 3. Lig taraftarlarına yarayacak. 42 takım arasında aynı şehirde oynayanların kendi aralarındaki maçlar çıkartıldığı zaman geriye bu hatlar üzerinde oynanacak 306 karşılaşma kalıyor. YHT hattı üzerinde yer alan takımların bulunduğu liglere göre Süper Lig'den 72, 3. Lig 1.Grup'tan ise 76 deplasman bu hatta olacak. 2. Lig'de bu sayı 104.

1 YILDA 700 BİN TARAFTAR

Süper Lig'de ortalama 4 bin, 2. Lig'de 2 bin, 3. Lig'de ise ortalama bin kişinin deplasmanlara YHT ile gideceği varsayıldığında, bir senede taşınacak taraftar sayısı 700 bine ulaşıyor.

HEM TÜRK FUTBOLU HEM ÜLKE KAZANACAK

700 bin kişinin taşınması durumunda ise ülkenin kasasına sadece bilet ücretlerinden giren para 90 milyon TL'yi bulacak. Hem Türk futbolu hem de ülke kazanacak.

Kaynak: Haberler.Com / Spor

İstanbul Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title