Haberler

Yüksek Gürültü Ayağa Kaldırdı, Kadına Şiddet Sessizliğe Gömdü

Güncelleme:

İstanbul'un iki farklı sosyal grubun yapısına sahip ilçesinde düzenlenen sosyal deney kadına şiddete ilgisizliğin kanıtı oldu.

Bağcılar ve Nişantaşı'nda yapılan ve kadına şiddete tepkiyi ölçmeyi amaçlayan deney sonuçları itibariye hayal kırıklığı yarattı.

ÖNCE YÜKSEK MÜZİK SONRA KAVGA SESİ

"It'a Pencil" adlı yazı grubu ekibi 8 Mart Dünya Kadınları Günü'nde farklı grupların kadına şiddete tepkisini ölçmek için bir deney yaptı. İstanbul iki farklı sosyoekonomik yapıya sahip semti Nişantaşı ve Bağcılar'da bulunan iki ayrı apartmanda yaşayanlar ilk önce yüksek müzik daha sonra aile içi kavga sesiyle rahatsız edildi.

SEMTLER FARKLI TEPKİLER AYNI

İki apartmanda da yaşayanlar yüksek gürültüden rahatsız olup şikayete gelirken, kavga sesleri apartman sakinleri tarafından duymazlıktan gelindi. Deney sosyal statüleri farklı olsa da, kadına şiddet söz konusu olduğunda tepkilerin farklı olmadığını açıkça gösterdi.

Kaynak: Haberler.Com / Yaşam

Nişantaşı Bağcılar İstanbul Yaşam Haberler

500

Yorumlar (20)

DERTLİ:

MİLLET POLİSİARASA POLİS OLAY OLUP BİTTİKTEN SONRA GELİYOR GİDİP KENDİ NASIL MÜDAHALE EDİCEK KAPIYIMI KIRIP İÇERİ GİRİCEK YADA ELİNE BİR ŞEY ALIP ARALARINAMI DALICAK

13
6
yanıtYanıtla
komikmisinizmobilWeb@haberler.com:

Allah aşkına deneye hadi yüksek sesle deney yaptıniz anladıkta aile içi kavgaya komsular ne yapacak millet öyle bi acaip ki yardımcı olayım derken başına bela alıyo adam karısıyla kavga eder barışır komşu kötü olur surat yapılır iftira atılır mahkemelik hatta mahkum bile olur hey gidi hey :

11
0
yanıtYanıtla
islamin gercegiMobil-ANDROID:

ne alaka kim komsusunun kapisina dayanirki kafayimi yedi millet kadin esidir siddet gormicek diye adam psikopat ciksin pompaliyla delik desik etsin dimi nisantasi bagcilar farketmez uzayli bile olsa ev isine karismaz

8
1
yanıtYanıtla
ofli:

bağcılar şuan nişantaşından farksız değil hattadaha iyi gecekondu sahipleri artık kentsel dönüşüm sayesinde hem zengin oldular hemde hayvansever oldular her evde artık birer kedi köpek besleniyor. Artık her evin önünde porche , ferrariye görmek mümkün yaşasın akp oyum sana helal olsun

0
7
yanıtYanıtla
adelet i ömer:

aslında karışmayacaksın direk polise şikayet edeceksin polis gelip ifadelerini alır kimin şikayet ettiğini bilmezler

7
0
yanıtYanıtla
KURT BEYmobilWeb@haberler.com:

Tam sacmalık hadi kapıya dayandık.kapıyı acan bizimkiler dizisindeki katil adam gibi bi adam cıkarsa karşımıza.kapıcı CAFERİ mi cağıracaz

7
0
yanıtYanıtla
cem tuna:

Bizim burada gerek apartmanda, gerekse sokakta bir iki duruma şahit olduk. . . Birinde polis çağırdık, bir diğerinde esnaf tanıdık olduğu için herkes çıkıp müdahale etti. . . Daha çok ayıplama ve utandırma şeklinde. . . . Birinde de yine polis çağırdık ve polis gelene kadar tartışan çifti göz hapsine aldık. . Neyse ki çok ciddileşmedi hadiseler. . Yaşadığım muhitte bu tür olaylara kayıtsız kalınmaz çoğu zaman. . . Hemen polis çağrılmalı. . . ilk önce, müdahale edebilenler birlik olup müdahale etmeli. . Ama en önemlisi komşuluk ilişkileri ile anlaşmazlıkların o aşamalara gelmesine izin verilmemeli. . önleyici tedbirler ve çözüm önerileri daha önemli. . .

6
0
yanıtYanıtla
mert mertMobil-ANDROID:

moda olarak sunun herkes karisini dövene karşı cikar modalarin memleketi Türkiye in out ölçülü vijdanlara sahip yurdum insani.

5
0
yanıtYanıtla
AÇIK HAVA TIMARHANESİNE DÖNDÜK:

polisi çağırın almanya bunu yapıyor cesa verilmeli sonuçta

5
0
yanıtYanıtla
ERG:

AKP ZIHNIYETINDE KADIN IKINCI PLANDA KADIN ESIT OLARAK GÖRÜLMÜYO HAL BÖYLE IKEN BU SORUNUN CÖZÜMÜ IMKANSIZ MAHALLE BASKISI ILE KADINLAR SINDIRILIYO ALMANYA GIBI TÜRKIYENINDE POLIS DEVLETI OLMASI LAZIM ALMANYADA BIR KADIN IKI ERKEK DEMEK HAKLARI ERKEKLERDEN COK FAZLA AKP ILE BU IS CÖZÜLEMEZ

4
1
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title