Haberler

Yüksek Gerilim Hattının Meyve Bahçelerinden Geçirileceği İddiası

Lapseki ilçesine bağlı Yeniceköy'de, TEİAŞ'ın yüksek gerilim enerji iletim hattının direklerinin meyve bahçelerine kurulmak istendiğini öne süren köylüler, bu duruma tepki gösterdi

Lapseki ilçesine bağlı Yeniceköy'de, Türkiye Elektrik İletim A.Ş'nin (TEİAŞ) yüksek gerilim enerji iletim hattının direklerinin meyve bahçelerine kurulmak istendiğini öne süren köylüler, bu duruma tepki gösterdi.

Köyün üzerinden geçecek yüksek gerilim enerji hattı projesi kapsamında, direklerin ayaklarının meyve bahçelerine dikilmek istendiğini iddia eden köylüler, köyün girişinde toplandı. Ellerindeki sopalarla ateş yakan ve yolu kapatmak için ip geren köylüler, ekiplerin bölgeye gelmesine izin vermeyeceklerini öne sürdü.

Köy muhtarı Ali Balta, proje kapsamında ilk olarak hattın köyün dışından geçtiğini, daha sonra ise köy içine alındığını ileri sürerek, "Buna kesinlikle izin vermeyeceğiz. Bugün güzergah tespiti için köye gelineceğini duyduk. O yüzden girişi kapattık. Bizler yapılacak hizmete karşı değiliz, buradan geçecek hatta karşıyız" dedi.

Kaymakam İsmail Ayhan Tavlı ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada, köy halkının kendileri için önemli olduğunu, ancak herkesin hakkını hukuki yoldan araması gerektiğini, bu tarz hareketlerin kimseye yarar sağlamayacağını kaydetti. - Çanakkale

Kaynak: AA / Yerel

Yeniceköy Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title