Haberler

Yüksek Gerilim Hatlarına Havadan Denetim

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - TEDAŞ kontrol merkezi- Elektrik trafoları- TEDAŞ denetim helikopteri- Helikopter kamerası- Helikoptere binme görüntüsü- Helikopterden görüntüler- Helikopterin havdaki görüntüsü Yüksek gerilim hatlarına havadan denetim- TEİAŞ 12. Bölge Müdürlüğü ekipleri, arızadan kaynaklı elektrik kesintilerinin önüne geçebilmek için 4 ildeki 4 bin kilometrelik yüksek gerilim hatlarını helikopterle denetliyor- Termal kameralarla fotoğraf ve görüntü çekebilen özel donanımlı helikopterler sayesinde iletkenlerdeki liflenme, izoletörlerdeki kırıklar ve direklerdeki parça eksikliği ile devrilme riskleri tespit ediliyor HASAN ÖZKAL - Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) 12. Bölge Müdürlüğü ekipleri, sorumluluk alanındaki 4 ilde elektrik kesintilerini asgariye indirmek için yüksek gerilim hatlarını havadan denetliyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - TEDAŞ kontrol merkezi- Elektrik trafoları- TEDAŞ denetim helikopteri- Helikopter kamerası- Helikoptere binme görüntüsü- Helikopterden görüntüler- Helikopterin havdaki görüntüsü Yüksek gerilim hatlarına havadan denetim- TEİAŞ 12. Bölge Müdürlüğü ekipleri, arızadan kaynaklı elektrik kesintilerinin önüne geçebilmek için 4 ildeki 4 bin kilometrelik yüksek gerilim hatlarını helikopterle denetliyor- Termal kameralarla fotoğraf ve görüntü çekebilen özel donanımlı helikopterler sayesinde iletkenlerdeki liflenme, izoletörlerdeki kırıklar ve direklerdeki parça eksikliği ile devrilme riskleri tespit ediliyor HASAN ÖZKAL - Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) 12. Bölge Müdürlüğü ekipleri, sorumluluk alanındaki 4 ilde elektrik kesintilerini asgariye indirmek için yüksek gerilim hatlarını havadan denetliyor.TEİAŞ Genel Müdürlüğü elektrik kesintilerini asgariye indirmek için ülke genelindeki 50 bin kilometre uzunluğundaki yüksek gerilim hatlarını havadan kontrol ediyor. Bu kapsamda Türkiye'nin önemli sanayi ve üretim üslerinden Gaziantep ve çevresindeki Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Kilis'te 4 bin kilometrelik yüksek gerilim hatlarının da düzenli denetleniyor, sürekli bakımlı halde tutulması hedefleniyor.Özel bir havacılık firmasından kiralanan helikopter, her türlü hava koşullarında termal kameralarla 60 metre yükseklikten görüntü ve fotoğraf kaydı yapıyor ve eksiklikleri tespit ediyor.Yılda 3 defa gerçekleştirilen çalışma kapsamında, hatlarla trafo merkezlerinin yanı sıra iletkenlerdeki liflenme, izoletörlerdeki (fincanlar) kırıklar ve direklerdeki parça eksikliği ile devrilme riskleri tespit ediliyor.Belirlenen eksiklikler rapor halinde TEİAŞ'taki ilgili birimlere iletiliyor. Raporda yer alan eksiklikler, TEİAŞ bakım işletme şefliği ekipleri tarafından zaman kaybedilmeden giderilerek, büyük arızaların önüne geçiliyor. Böylelikle elektrik kesintileri de büyük oranda engelleniyor. TEİAŞ yetkililerinden alınan bilgiye göre, ekiplerin bir haftada yerden yaptığı 100 kilometrekarelik alandaki denetimler, helikopterle bir saat içinde gerçekleştiriliyor.TEİAŞ 12. Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanında bulunan Elbistan Termik Santrali ve Atatürk Barajı'nda üretilen enerjinin batı illerine aktarıldığı yüksek gerilim hatlarının geçtiği Gaziantep 4. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Şehitkamil 5. Trafo Merkezi ve hatların havadan denetlendiğini ifade eden yetkililer, böylelikle arızaların büyümeden engellendiğini ve bölge ekonomisine zarar verecek kesintilerin önüne geçildiğini kaydetti.Bu kapsamda, TEİAŞ 12. Bölge Müdürü Abdullah İnancı, Gaziantep'teki hatları 4. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki trafo merkezinden havalanan helikopterle yüksek gerilim hatlarını denetledi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Şanlıurfa Gaziantep Türkiye Termal Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title