Haberler

Yüksek Askeri Şura Toplantısı, Başbakan Davutoğlu Başkanlığında Başladı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - YAŞ Toplantısı Yüksek Askeri Şura toplandı- Yüksek Askeri Şura toplantısı, Başbakan Davutoğlu başkanlığında başladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - YAŞ Toplantısı Yüksek Askeri Şura toplandı- Yüksek Askeri Şura toplantısı, Başbakan Davutoğlu başkanlığında başladı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Dünyanın en kudretli devletleri arasında mümtaz bir konumu olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti, varlığına ve vatandaşlarına yönelen her türlü tehdidi bertaraf edecek güce sahiptir. Ordumuz yüksek disiplini ve vazife şuuru, üstün donanımı ile bu zor coğrafyada milli güvenliğimizin olduğu kadar bölgesel barışın da en önemli güvencelerinden biridir" ifadesini kullandı. Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyeleri, Başbakan Davutoğlu başkanlığında Anıtkabir'i ziyaret etti. Davutoğlu, Anıtkabir'e gelişinde, Aslanlı Yol'un başında komutanlar tarafından karşılandı. Daha sonra YAŞ üyeleri, Başbakan Davutoğlu'nun başkanlığında, üzerinde "YAŞ üyeleri" yazan çelenkle Aslanlı Yol'dan yürüdü.Davutoğlu'nun, Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu.Davutoğlu başkanlığındaki heyet, mozoleye çıkan merdivenin önünde hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti.Burada Anıtkabir özel defterini imzalayan Başbakan Davutoğlu, deftere şunları yazdı: "Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Yüksek Askeri Şura heyeti olarak Ağustos 2015 toplantısı vesilesiyle buradayız. Türkiye'yi, tarihimizden aldığımız güçle medeni dünyanın güçlü bir üyesi yapmak için emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz. Ülkemizi demokrasi, hukuk ve adalet temelinde güçlendirme hedefimize ulaşmak için gösterdiğimiz mücadelenin yanı sıra bölgemizde barış ve huzurun tesisi ile istikrarın kalıcı hale getirilmesi için samimi bir gayret içindeyiz.Dünyanın en kudretli devletleri arasında mümtaz bir konumu olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti, varlığına ve vatandaşlarına yönelen her türlü tehdidi bertaraf edecek güce sahiptir. Ordumuz yüksek disiplini ve vazife şuuru, üstün donanımı ile bu zor coğrafyada milli güvenliğimizin olduğu kadar bölgesel barışın da en önemli güvencelerinden biridir. Yürüttüğümüz Yüksek Askeri Şura çalışmalarının ülkemize, milletimize ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Ruhun şad olsun."Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ile Anıtkabir Komutanlığı makamına geçti. Ardından, Orgeneral Özel ve Başbakan Davutoğlu Yüksek Askeri Şura'ya katılmak üzere Davutoğlu'nun makam aracıyla Genelkurmay Başkanlığı Karargahına hareket etti.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Ahmet Davutoğlu Necdet Özel Anıtkabir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 17 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? SURVIVOR YAMAN KİMDİR? Survivor All Star Yaman Keleş kaç yaşında, nereli? 2024 YKS NE ZAMAN? YKS'ye kaç gün kaldı? TYT- AYT- YDT hangi tarihte yapılacak? Survivor'da Yaman mı elendi? 2024 Survivor All Star'da eleme öncesi adaya kim veda etti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title