Haberler

Yüksek Askeri Şura 1 Ağustos'ta Toplanıyor

Yüksek Askeri Şura (Yaş), 30 Ağustos 2009 Tarihinden İtibaren Yeni Komuta Kademesini Belirlemek Üzere, 1 -4 Ağustos 2009 Tarihleri Arasında Olağan Olarak Toplanacak. 124 General ve Amiral'in Terfi ve Emekliliklerinin Görüşüleceği Yaş Toplantılarında Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanları ile İstanbul 1. Ordu Komutanları Belirlenecek.

Yüksek Askeri Şura, 30 Ağustos 2009 tarihinden itibaren yeni komuta kademesini belirlemek üzere, 1-4 Ağustos 2009 tarihleri arasında olağan olarak toplanacak. 124 General ve Amiral'in terfi ve emekliliklerinin görüşüleceği YAŞ toplantılarında Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanları ile İstanbul 1. Ordu komutanları belirlenecek.

Her yıl iki defa yapılan YAŞ toplantısını ilki Ağustos başında Genelkurmay Karargahı Fevzi Çakmak Salonu'nda yapılacak. Toplantıda görev süreleri dolan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı görevlerine atanacak yeni komutanlar belirlenecek. Görev sürelerinin 30 Ağustos 2009 tarihi itibarıyla dolması nedeniyle emekliye ayrılacak olan Oramiral Metin Ataç'ın yerine Donanma Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit'in, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'nun yerine ise Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay'ın atanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık ise bulundukları görevleri bir yıl daha sürdürecekler.

Deniz Kuvvetleri ve Hava Kuvvetleri'nde boşalan kadrolar nedeniyle bir koramiral ve bir korgeneral bir üst rütbeye terfi ederken, Kara Kuvvetleri'nde 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ergin Saygun'dan boşalan yere Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız'ın atanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

124 General ve Amiral'in terfi ve emeklilikleri görüşülecek. Bu yıl 35 civarında General ve Amiralin bir üst rütbeye terfi etmesi, yaklaşık 45 Albay'ın General ve Amiral olması ve 40 civarında General ve Amiralin de rütbe bekleme sürelerinin bir yıl uzatılması planlanıyor.

Başbakan Erdoğan ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün de katılacağı YAŞ toplantısında Kara Kuvvetleri'ndeki 8 Korgeneral'den sadece 1'i Orgeneral olabilecek. Bu yıl askeri yargıda bulunan 4 general de terfi için değerlendirmeye alınacaklar arasında bulunacak.

YAŞ'ta durumları ele alınacak olan 124 General ve Amiral'in isimleri ve rütbeleri şöyle sıralanıyor:

KARA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI:

Orgeneraller: 1.Ordu Komutanı Ergin Saygun'dan boşalacak kadro

Korgeneraller: Hasan Memişoğlu (GATA Komutanı - temditli), Hüseyin Nusret Taşdeler (Genelkurmay, Plan Prensipler Başkanı- temditli), Selahattin Uğurlu (Harp Akademileri Komutan Yardımcısı - temditli), Bekir Kalyoncu (7. Kolordu Komutanı), Hilmi Akın Zorlu (Kıbrıs Barış Kuvvetleri Komutanı), Servet Yörük (Özel Kuvvetler Komutanı), Yalçın Ataman (3. Kolordu Komutanı), Eyüp Kaptan (8. Kolordu Komutanı)

Tümgeneraller: Adem Huduti (temditli), Mehmet Taş (temditli), Uğur Uzal (temditli), Tuncay Çakan (temditli), Necmettin Baykul (temditli), Salih Zeki Çolak, Ümit Dündar, Hüsmen Akdeniz, İsmail Serdar Savaş, Ahmet Yavuz, Hakkı Yılmaz Çiyan, Salim Erkal Bektaş, Yaşar Güler, Nazım Altıntaş, Ali Erdinç, Orhan Akbaş, Kenan Koçak.

Tuğgeneraller: Sezai Bostancı (temditli), Hüseyin Şentürk (temditli), Aydın Semerci (temditli), Fikret Salih Tolungüç (temditli), Muharrem Yavaş (temditli), Bahadır Uçkan (temditli), Uğur Tarık Özkut (temditli), Birol Erdem (temditli), Mehmet Tevfik Bedük (temditli), Ahmet Kemal Emren (temditli), Ünal Akbulut (temditli), İzzet Ocak (Temditli), Atakan Altıparmak (Temditli), Hıfzı Çubuklu (temditli), Şahin Tarlan (temditli), Orhan Köprü (temditli), Fahri Kır, İlhan Talu, Mustafa Serdar Ekizoğlu, İsmail Metin Temel, Ahmet Baki Erdoğan, Fahri Erenel, Taner Düvenci, Abdullah Barutçu, Turgay Bakkal, Ergüder Toptaş, Mustafa Bakıcı, Ercan Okan, Ömer Esenyel, Nurettin Işık, Haluk Cumali Çetinkaya, İsmail Çevikbaş, Sadık Çelikörs, Mehmet Faruk Şengün, İshak Ceylan, Namık Kemal Çalışkan, Tuncer Aka, Enver Topuz, Hüseyin Birhan, Kadir Akçizmeci.

DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI:

Oramiraller: Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Muzaffer Metin Ataç'dan boşalacak kadro

Koramiraller: Şevki Erdal Bucak (Güney Deniz Saha Komutanı-temditli) Ahmet Feyyaz Öğütçü (Kuzey Deniz Saha Komutanı) Emin Murat Bilgel (Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı)

Tümamiraller: Recep Bülent Bostanoğlu (temditli) Mustafa Baha Eren, Abdullah Can Erenoğlu, Hüseyin Yalçın Kavukçuoğlu

Tuğamiraller: Deniz Dağlılar (temditli) Doğan Bozkurt (temditli) Hasan Uşaklıoğlu (temditli) Ahmet Serdar Akınsel (temditli) Ali Semih Çetin, Abdullah Gavremoğlu, Soner Polat, Erhan Akporay, Mustafa Karasabun, İsmail Dikmen, Naci Tayfun Tansan.

HAVA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI:

Orgeneraller: Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'nun emekli olmasından boşalan kadro

Korgeneraller: Bilgin Balanlı (1. Hava Kuvvet Komutanı-temditli) Süleyman Şevket Dingiloğlu (Hava Lojistik Komutanı) Rasim Aslan (2. Hava Kuvvet Komutanı)

Tümgeneraller: Osman Yıldırım (temditli) Akın Öztürk (temditli) Şirin Ünal (temditli) Fuat Özakdağ, Rıdvan Ulugüler, Özden Bayram Erguz,

Tuğgeneraller: Ahmet Bertan Nogaylaroğlu (temditli) Muzaffer Ok (temditli) Mehmet Yılmaz Erdoğan (temditli) Osman Kapani Aktaş (temditli) İsmail Taş, Tayfur Fikret Erbilgin, Mehmet Burhan Özbayram, Yalçın Ergül, Kazım Öndil, Haluk Terzi, Muaammer Akpınar, Aziz Atlanel.

JANDARMA GENEL KOMTANLIĞI:

Tümgeneraller: Mehmet Tayfun Yıldız (temditli) Halil Helvacıopğlu, Hüseyin Güçlü,

Tuğgeneraller: Mustafa İhsan Batı (temditli) Osman Baykurt (temditli) Faik Canbolat (temditli) Selahattin Yıldırım (temditli) Harun Ocaklı, Ata Kalkan, Ali Aydın, Erhan Güder.

Ayrıca Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek'in de Tuğgenerallik için dosyasının görüşüleceği bildirilen YAŞ'ta Askeri Yargıtay'dan Tuğgeneral Ahmet Alkış, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi'nden Tuğgeneral Turgut Arıbal, Gülhane Askeri Tıp Akademesi'nden Tuğgeneraller Harun Tatar (temditli), Ersoy Işık (temditli), Sadettin Çetiner, Yusuf Ziya Yergök ile Tuğamiral Cemli Turgut Tufan'ın (temditli) da durumu değerlendirmeye alınacak.(ANKA)

(ÜNS/NK)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title