Haberler

Ytü ile Gaziosmanpaşa Belediyesi Arasında Üniversite Binası İçin Protokol İmzalandı

Ytü ile Gaziosmanpaşa Belediyesi arasında üniversite binası için protokol imzalandı İSTANBUL, (DHA) - İSTANBUL Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) ile Gaziosmanpaşa Belediyesi arasında imzalanan protokolle, üniversiteye 25 yıllığına bir okul binası tahsis edildi.

Ytü ile Gaziosmanpaşa Belediyesi arasında üniversite binası için protokol imzalandı

İSTANBUL, (DHA) - İSTANBUL Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) ile Gaziosmanpaşa Belediyesi arasında imzalanan protokolle, üniversiteye 25 yıllığına bir okul binası tahsis edildi. YTÜ'nün Gaziosmanpaşa kampüsünde Sürekli Eğitim Merkezi ve Uygulamalı Mühendislik Fakültesi açarak eğitim vereceği açıklandı.

Gaziosmanpaşa Belediyesi, Yıldız Teknik Üniversitesi'ne (YTÜ) 25 yıllığına bir okul binası tahsis etti. İki taraf arasında yapılan protokolle birlikte Gaziosmanpaşa Beşyol mevkiinde bulunan okul binası, Yıldız Teknik Üniversitesi'ne verildi. Bu binada gerçekleştirilen imza törenine protokolden çok sayıda kişi katılırken, burada kısa bir açıklamada bulunan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, "İlçe halkına verdiğimiz sözü tutarak Gaziosmanpaşa'da bir üniversitenin eğitime başlamasını sağladık. YTÜ'nün bir biriminin Gaziosmanpaşa'da sizlere hizmet vermesi için bu imza merasimindeyiz. İnşallah ilçemizde bir ilk adım olarak bunu başlatıyoruz" ifadelerini kullandı.

Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü, Prof. Dr. İsmail Yüksek ise, "Biz Yıldız Teknik Üniversitesi olarak bugün önemli bir işe imza atıyoruz. Gaziosmanpaşa'ya yeni bir üniversite kazandırmak istiyoruz. Biz bunu kısa bir süre alalım olgunlaştıralım ve Gaziosmanpaşa'ya bir üniversite olarak yeniden devredelim istiyoruz. Bu süre 25 sene gibi görünüyor ama biz bunu 5-10 yıl içinde inşallah yaparız" dedi.

24 ADET DERSLİK VAR

Konuşmaların ardından Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ve Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü, Prof. Dr. İsmail Yüksek düzenlenen törenle hazırlanan protokolü imzaladı. Daha sonra protokol üyeleri, YTÜ'ye tahsis edilen hizmet binasında incelemelerde bulundu. YTÜ'ye 25 yıllığına bedelsiz olarak tahsis edilen Gaziosmanpaşa Beşyol mevkiindeki okul binasının içinde 24 adet derslik, 3 adet laboratuvar, 1 adet bilgisayar laboratuvarı ve spor salonu bulunuyor.

(Tür: İstanbul)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yıldız Teknik Üniversitesi Gaziosmanpaşa Belediyesi Hasan Tahsin Usta İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title