Haberler

Ytso Başkanı Becan Açıklaması

"Taşıt Araçları Yan Sanayi OSB'de geçtiğimiz günlerde ÇED onayı alındı.

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Başkanı Tahsin Becan, "Taşıt Araçları Yan Sanayi OSB'de geçtiğimiz günlerde ÇED onayı alındı. Yalova'da en erken hayat bulacak OSB bu olacak" dedi.

Becan, odanın meclis toplantı salonunda gerçekleştirdiği basın toplantısında göreve geldikleri günden bugüne, yapılan çalışmalar ve 2013 yılı değerlendirmesinde bulundu.

Kalıpçık, gemi yan sanayi, çiçekçilik ve taşıt araçları yan sanayi OSB'nin çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Becan, "Taşıt Araçları Yan Sanayi OSB'de geçtiğimiz günlerde ÇED onayı alındı. Yalova'da en erken hayat bulacak OSB bu olacak. Bunun dışında Çiçekçilik OSB ile ilgili düzenlenen toplantıya katıldım. Bu OSB'de en büyük sıkıntı kamulaştırma. Körfez Geçiş Köprüsü ile buradaki arazi fiyatlarında büyük artışlar yaşandı. Kamulaştırmayla ilgili mahkemeler devam ediyor. Yalova'da hazine arazisi bulmak çok zor. Bu nedenle de şahıs arazilerine yöneliyorlar" dedi.

Odanın üye durumu hakkında da bilgi veren Becan, 4 bin 268 üyeden 3 bin 178'inin faal, üyelerin yüzde 51'inin LTD, yüzde 37'sinin şahıs, yüzde 8'inin A.Ş, yüzde 4'ünün ise kooperatif olduğunu belirtti.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'na (MARKA) Yalova'nın çok az sayıda proje sunduğunun altını çizen Becan, şöyle konuştu:

"Projelerin artmasıyla ilgili üniversiteyle işbirliği yapıldı. Çalışmalar devam ediyor. MARKA'dan oda olarak bir proje çıkarttık. Bu proje de ilin tanıtımıyla ilgili olacak. Yalova'nın tanıtımıyla ilgili bir çalışma yaptık. Bunla ilgili çekimler yapıldı. 15-20 gün içerisinde bu çalışma tamamlanır. Bu tanıtımı filmini her yere ulaştırmak istiyoruz. Ayrıca İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş (İDO) ile görüşüp, feribotta bu tanıtım filminin yayınlanmasını isteyeceğiz."

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile oda başkanlarının da katıldığı Roma'ya ziyaretinde görüşme imkanı bulduğunu belirten Becan, şunları kaydetti:

"Bu görüşmemde Cumhurbaşkanımızdan bir istekte bulundum. Biliyorsunuz Yalova Üniversitemiz kampüsü, cami yaptırma derneği gibi sağdan soldan bulunan paralarla yaptırılıyor. Bu böyle olunca da süre uzuyor. Biz bu binaların yapımının hızlanması için Cumhurbaşkanımızdan destek istedik. O da destek sözü verdi. Biz Yalova'da turizm ve üniversitenin büyük önemi olduğunu düşünüyoruz. Eski Tekel binası da odamızın gündemindeydi. Burayla ilgili Ankara'da bir görüşme yaptık. Burada yapılan görüşmede yerin Yalova Belediyesi'ne kamu yararına kullanılması şartıyla verildiğini öğrendik. Bu şart kapsamında da belediyenin yeri satamayacağı ortaya çıktı. Ancak 49 yıllığına kiralayabiliriz. Bunun üzerine biz de başka yerlere yöneldik. 2-3 alternatif üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Bir dönem ısrarcı olduğumuz eski tekel binasına sırtımızı döndük de diyebiliriz."

Becan, ayrıca TOBB Turizm Kurulu Başkan Yardımcılığı'na seçildiğini ve burada Yalova'da gelen turizm projeleriyle ilgili önemli çalışmalar yapabileceklerini sözlerine ekledi.

Öte yandan toplantıda Meclis Başkanı Cemil Demiryürek ve yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu. - Yalova

Kaynak: AA / Yerel

Yalova Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title