Haberler

YSK Yalova İçin Kararını Verdi

Güncelleme:

Yüksek Seçim Kurulu, 30 Mart'ta Yalova'da yapılan seçimleri iptal etti.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Yalova seçiminin iptaline karar vererek 1 Haziran 2014'te yeniden yapılmasını kararlaştırdı.

AK Parti yerel seçimlerde, Yalova'da kısıtlılar, askerler ve sandık kurulu üyelerinin seçmen olmadığı halde oy kullandığını öne sürerek YSK'ya itirazda bulunmuştu. 

İtirazı görüşen YSK, konuyla ilgili ara karar almış, İlçe Seçim Kurulundan, oy kullanma ehliyeti olmadığı halde oy verenlerin tespit edilmesini istemişti.

Kurul, ilçe seçim kurulundan gelen bilgiler doğrultusunda, Yalova seçiminin iptaline karar verdi. 

Yalova'da seçimi 1 oy farkla AK Parti adayı kazanmıştı. CHP'nin itirazının ardından seçimi bu partinin 6 oy farkla kazandığı belirlenmişti.

"İDDİALARIMIZIN DOĞRULUĞUNA KARAR VERDİ"

AK Parti Yalova İl Başkanı Mustafa Pehlivan, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), Yalova'daki seçimi iptal etmesine ilişkin, "YSK, nihayetinde bu usulsüzlük iddialarımızın doğru olduğuna karar verdi" dedi.

Pehlivan, düzenlediği basın toplantısında, kentteki seçimde bazı usulsüzlük ve sıkıntılar olduğunu iddia ettiklerini hatırlattı.

Yasal süreci kullanarak Merkez İlçe ve İl Seçim Kurullarına gerekli başvuruları yaptıklarını dile getiren Pehlivan, "YSK, nihayetinde bu usulsüzlük iddialarımızın doğru olduğuna karar verdi. Az önce idrak ettiğimiz üzere seçimlerin iptal kararı açıklandı. İnşallah bundan sonra 40 gün bir sürecimiz var" ifadesini kullandı.

Pehlivan, seçimlerin yenilenmesine kadar geçecek süreyle ilgili her türlü hazırlığı yaptıklarını bildirdi.

"HAZİRANDA KOLTUĞU GERİ ALACAĞIZ"

Her zaman olduğu gibi yine 1 Haziran'a kadar vatandaşlara hizmetlerini anlatacaklarını dile getiren Pehlivan, şöyle konuştu:

"Bu sonucu bekliyorduk. İnşallah haziran ayı itibarıyla emanet olarak verdiğimiz koltuğu geri alacağız. Bunun için sahaya ineceğiniz. İnsanlarımızla tekrar bire bir görüşeceğiz. Hatalarımız varsa öz eleştirimizi yapacağız. Eksiklerimiz varsa bunları ortaya koyacağız. Yalova'da her zaman söylediğimiz gibi yine hizmetlerimizi anlatacağız. Kesinlikle kişiselleştirmeyeceğiz. İnsanlarımızı seçim sürecinde rahatsız etmemeye dikkat edeceğiz."

"CİDDİ DERSLER ÇIKARILDI"

AK Parti Yalova Belediye Başkan adayı Yakup Koçal ise 30 Mart akşamı seçimi bir oyla kazandıklarını ilan ettiklerini anımsattı.

Sonuçta sürecin YSK'ya kadar ulaştığını belirten Koçal, şunları söyledi:

"30 Mart yerel seçimlerinden ciddi dersler çıkarıldı. En başta çıkardığımız ders şu ki Yalova halkına sadece hizmeti ve projeleri söyleyerek kentin geleceğini anlatmaya çalıştık. Maalesef CHP'nin yaptığı karalama kampanyalarını ciddiye almadık. Demek ki bunları da ciddiye almak gerekiyormuş ve buna iki haftadır da devam ediyorlar. Aslı astarı olmayan birtakım saptırmalarla birtakım faturaları sanki bir şeymiş gibi karalama kampanyasına devam ediyorlar. Bunu halka anlatacağız. Bundan sonra tekrar bu kentin geleceğiyle ilgili projelerimizi halkla paylaşacağız. İki gün sonra 23 Nisan. 23 Nisan'a kadar o koltukta oturmasında mahsur yok. İnşallah 24 Nisan'da o koltuğu AK Parti olarak geri alıp 1 Haziran seçimlerine hep beraber ciddi şekilde hazırlanarak daha da eksiklerimizi görerek bu sefer riske atmadan seçimi almanın gayreti içinde olacağız."

VEFA SALMAN MEYDAN OKUDU

CHP'nin Yalova adayı Vefa Salman Yüksek Seçim Kurulu'nun seçimleri iptal etmesinin ardından Habertürk canlı yayına katıldı ve konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Salman, "Hodri meydan ben seçimi yine kazanacağım." dedi.

Vefa Salman, "Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gitme hakkım olmasına rağmen bireysel başvuru hakkımı kullanmayacağım. Ben AK Parti'nin adayı Yakup Koçal gibi YSK'nın kapısında yatmayacağım. Bana oy verenlere güveniyorum ben halkın vicdanına tekrar gideceğim." şeklinde konuştu.

"HODRİ MEYDAN YİNE KAZANACAĞIM"

Salman, "Bana oy veren 28 bin insana güveniyorum. Ben seçimi Yalovalılarla kazandım. Hodri meydan diyorum ben yine bu seçimi kazanacağım. Ben sandıkta 30 Mart akşamı kazandım. Bunu Yakup Salman'da biliyordu ama sonradan itiraz ettiler ve bu noktaya geldik. YSK'nın kararı siyasal bir karardır.. Kısıtlı olarak oy kullandığı iddia edilen 63 kişi sonra 11 düştü arada büyük çelişkiler var. Kısıtlı olduğu söylenen kişi AK Parti'nin sandık görevlisiydi. Ben bunları Allah'a havale ediyorum. Burada Yalovalılar haksızlığa uğradı ama ben yine kazanacağım." ifadelerini kullandı.

BAŞBAKAN "YALOVA'DA KARAR VERİLMEDİ" DEMİŞTİ

Başbakan Erdoğan geçen hafta AKP il başkanları toplantısındaki konuşmasında yerel seçimleri değerlendirerek, Yalova’yla ilgili "Ağrı hariç olmak üzere, tabii bu arada Yalova’yla ilgili nihai karar daha henüz verilmedi, bir de onun kararını bekliyoruz, eğer o da yaptığımız itiraz istikametinde olursa, demek ki Ağrı ve Yalova'da o zaman 1 Haziran’da 2 tane il belediyesi seçimi olacak. 50 ilin Yalova dışında 30’unu, 919 ilçenin 563’ünü ve 394 beldenin 213’ünü beş yıl boyunca bizim başkanlarımız yönetecekler." demişti.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Yüksek Seçim Kurulu Vefa Salman Ak Parti Yalova Güncel Haberler

500

Yorumlar (111)

zekzekzkglc@hotmail.com:

ben koyu bir akp üyesiyim ama bu yalova başkan seçiminde chp liyim ve onun savunucusuyum allah iyilerin yanında buradada gösterecek adaletini biliyorum göreyim seni yalova ver ampulün dersini bak seçimi yenilemek ne oluyormuş görsün pilav üstü kavurmacılar bunlar böyle milleti kandırıyorlar hişte

24
13
yanıtYanıtla
emre canadm_antakya@hotmail.com:

chpden nefret ediyorum.net

9
22
yanıtYanıtla
KIZILTEPELİorhann47@hotmail.com:

AKP İSTEYECEK DE YSK SEÇİMİ İPTAL ETMEYECEK , HADDİNE Mİ YSK NIN. BEN BDP LİYİM CHP Lİ DEĞİLİM. AMA AKP Yİ DE YSK YI DA ALLAHA HAVALE EDİYORUM. ALLAHINIZDAN BULUN İNŞALLAH.

24
6
yanıtYanıtla
MARDİNkerboran1990@hotmail.com:

SOYLEDİKLERİNE HARFIYLE KATIYORUM KARDEŞİM ALLAH BELALARINI VERSİN

yanıt0
yanıt0
AZİZaziz.ok@hotmail.com:

AĞRI YI DA ÇALDINIZ YALOVAYI DA CEYLANPIARI DA ANKARAYI DA ÇALDINIZ AMA 1 HAZİRANDA YALOVA İLE AĞRI TARİH YAZIP SİZİ SANDIĞA GÖMECEK

17
13
yanıtYanıtla
abcseyhunersu@mynet.com:

Yalova'da mesele sadece seçim değil. Belediyenin yapmış olduğu yolsuzluklar gün yüzüne çıktığında çok baş ağrıtacak. AKP iyi biliyor. 7 nisan -21 nisan arasında tek bir dosyada çıkan yolsuzluk 1 milyon dolar !! varın gerisini siz düşünün...ist u rant için ankyı da gökçeğin yolsuzlukları çıkmasın diye tekrar saydırtmadılar...

18
12
yanıtYanıtla
ahmetonurhaliltannn@hotmail.com:

sen yalova beledıyesının muhasebecımısın?sen once git chpnın beledıyelerını ıncele yolsuzlukluk var mı yok mu sonra gel yuzun olursa akpnın beledıyelerını ıncele..heyyy kocum herkes once kendıne bakacak chpnın beledıyelerıde akpden az degıl yanı ıktıdarda olmamısken böyleler bırde basa gelseler naparlar tahmın etmesı bıle cok kötu.bunlara buyuk vurguncu dıyolar 2002den once de bu devlet vardı yapılanlara bak sımdı yapılanlara bak ınsaflıysan farkı görecen daha oncekıler goturduler hızmet etmedıler bunlar bız gözumuzle gormedık göturuyolarsada ahırette verırler hesabını ama yapılan hızmetıde görmezden gelmek nankörlüktur...

yanıt0
yanıt0
ABCseyhunersu@mynet.com:

ben ahirette veririm hesabımı asıl siz düşünün bu kadar hırsızlığı onaylamanın kul hakkı yemenin vebalini...vefa salman 7 nisanda mazbatasını aldı ve alır almaz kavurma faturası geldi önüne...belediye hazinesinden şemsiye bisiklet promosyon faturaları vs vs...akp nin itirazlarının yüzde 76 sını kabul eden YSK chp ve mhp nin toplam yüzde 14 itirazını kabul etmiş...ank d a 6257 tutanak itirazını gözü görmüyor ama ne hikmetse yalova'da 7 kısıtlı kişi oy kullandı diye seçimi iptal ediyor üstelik o 7 kişiden biri de akp sandık görevlisi !! hatayda mhplilerin oy basacak amblemi yoktu pusulalarda akp nin yüksek oy aldığı yerlerde...siz adaletten bahsetmeyin...siz HAKK tan bahsetmeyin...siz ahiretten bahsetmeyin....paraya tapan sahtekar dinciler ...

yanıt0
yanıt0
Mücahit TÜRKemnyt.net.tr@hotmail.com:

Ahmet ONUR genelleme yaparak konuşma ben AKP li olupta Varsın Yalova da AKP kaybetsin yeterki bu çakallar AKP nin yakasından düşsün diyerek AKP ye oy vermeyen pekçok AKP li biliyorum,Sen Yalova da ne hizmet gördün milletin arazisini birilerine peşkeş çekmekten başka ve daha birçok sebep.Boşuna genelleme yapma varsın YALOVA AKP kaybetsin ama bu rantçılar kazanmasın diyor millet hala ne biliyosunda savunuyosun burda devlet-hükümet meselesi yok Yalova nın talan edilmesi meselesi var.

yanıt0
yanıt0
Mertalpay_byr94@hotmail.com:

Yahu seçime ne gerek var heryeri akp ye versinler boşuna seçim masrafı olmaz akp itiraz ederse haklı başka parti ederse haksız ben böyle demokrasi istemiyorum imkanım olsa bir dakika durmayacağım burda ama yok işte

18
11
yanıtYanıtla
Tüm 111 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title