Haberler

YSK, Erken Seçim İddialarına Son Nokta Koydu

Güncelleme:

YSK Başkanı erken seçim iddiaları ile ilgili, 'YSK'da erken seçim alarmı yoktur' dedi.

YSK Başkanı Sadi Güven, 'YSK'da erken seçim alarmı yoktur' diyerek erken seçim iddiaları ile ilgili son noktayı koydu.

"ERKEN SEÇİM ALARMI YOKTUR"

Yüksek Seçim Kurulu 2015 yılının haziran ayında yapılacak Milletvekili Genel Seçimleri ile ilgili açıklama yaptı. YSK açıklamasında "Erken seçim alarmı yoktur" dedi.

ERKEN SEÇİM İDDİALARI

Önceki gün toplanan YSK, bir sandıkta oy kullanabilecek seçmen sayısını 360+20 olarak belirlemişti. YSK'nın yurtdışındaki 3 milyona yaklaşan seçmenin bulundukları ülkelerdeki konsolosluklarda oy kullanabilmeleri için de önümüzdeki hafta Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ile toplantı yapacağı açıklanmıştı. YSK'daki bu hareketlilik erken seçim iddialarına neden olmuş YSK'nın erken seçim için alarma geçtiği yorumlarına neden olmuştu.

"KASIM-ARALIK'TA ÇALIŞMAYA BAŞLAMASI BEKLENİYORDU"

CHP'nin YSK Temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlu ise Hürriyet'e yaptığı açıklamada, YSK'nın verdiği bu kararları, genel seçimin erkene çekilmesi ihtimaline hazırlık olarak yorumlamıştı.

Yakupoğlu, "YSK genel seçimin erkene çekilmesi ihtimaline hazırlık olarak, yapması gereken çalışmaları yaklaşık 1.5-2 ay önceye aldı. Bu da bize YSK'nın seçimin erkene alınma ihtimaline göre hazırlığa başladığını gösteriyor. Seçim normal koşullarda 7 Haziran 2015'te yapılacak. YSK'nın da seçim hazırlığına Kasım veya Aralık'ta başlaması bekleniyordu. Ancak YSK daha Ekim'den çalışmaya başladı." demişti.

"NİSAN'DA ERKEN SEÇİM VAR" İDDİASI

Daha önce de çeşitli basın organlarında yer alan haberlerde, hükümetin Haziran 2015 seçimlerini 2 ay öne alma hazırlığına girdiği iddia edilmişti. Gerekçe olarak ise 2015 Nisan ayı sonrasında girilecek sınav maratonu ve Suriye olayları gösterilmişti. Zira; Tür­ki­ye, 2015 Ni­san ayı­nın so­nu iti­ba­ri ile yo­ğun bir sı­nav ma­ra­to­nu­na gi­re­cek. Te­mel Eği­tim­den Or­ta­öğ­re­ti­me Gi­riş Sı­na­vı (TE­OG), ha­zi­ran ayı­nın ikin­ci ve üçün­cü haf­ta­la­rın­da da Li­sans Yer­leş­tir­me Sı­nav­la­rı (LYS) sı­nav­la­rı ger­çek­leş­ti­ri­le­cek. 12 Ha­zi­ra­n'­da okul­lar kapanacağı için in­san­la­rın yaz­lık ya da mem­le­ket­le­ri­ne git­me dö­ne­mi baş­la­ya­cak.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Yüksek Seçim Kurulu Dışişleri Bakanlığı Sadi Güven Güncel Haberler

500

Yorumlar (13)

baybars:

erken seçim olsada şu AKP den kurtulsak. . . . . . . . .

22
9
yanıtYanıtla
son seçim:

Son seçim de bir an evvel olsa da şu muhalefet partilerinin Ak Parti gitsin diye piyasaları bozma, doları fırlatma ve fiyatları abartma stratejisinden kurtulsak, her şeye zam gelir ise Ak Partiye oy vermiyecekler gibi bir ergümanı sadece yabancılar destekler bizim saflar da oynar.

5
8
yanıtYanıtla
madur türk hemde çok gururlu:

ya arkadaşlar konuyla ilgisi yok ama seçim beni pek ilgilendirmiyor bu büyüyen ekonomiye göre kıredilerimi ödüyemiyorum ne yapsam acaba hırsızlıkmı

11
0
yanıtYanıtla
BJK 66:

AKP KENDINE GUVENSINDE BAK DEGIL BIR SECIM SENEYE KADAR IKI DE YAPAR AMA SU AN AYAGININ ALTINDAKI TOPRAK KAYMAKTA TEK UMUDU COZUM SURECI BU SUREC NEREYE GOTURUR BILINMEZ TABIKI

10
0
yanıtYanıtla
Mehmet Ali Şen:

380. 000 atanamayan öğretmen var! Utansın hükümet!

7
3
yanıtYanıtla
ATEİST:

YSK zaten iktidarın arka bahçesi, bugün bu ifadeyi kullandılarsa, bilin ki, erken seçim olacaktır !!!

8
1
yanıtYanıtla
ATEİST:

YSK zaten AKEPE''NİN arka bahçesi, yani bu haber üzerine erken seçime gidilirse, hiç şaşırmam. . . . . . . . . . . . !!!

5
2
yanıtYanıtla
mert kalleş:

O ZAMAN MUTLAKA ERKEN SEÇİM VARDIR. . . BUNBDAN İLGİLİNİN HABERİ OLMAZÇSADECE CUMBABANIN ALKLINDADIR. .

4
0
yanıtYanıtla
KAAN:

Bİ ERKEN SEÇİMDE AKP BAYA ZORLANIR

3
1
yanıtYanıtla
ALLAHIN DEDİĞİ OLUR:

HER AY SEÇİM DE OLSA HER ZAMAN AK PARTİ KAZANIR. . . . MUHALEFET VE DİĞER ÇAPULCULAR YİNE MAL GİBİ KALIRLAR

2
2
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title