Haberler

YSK'dan MHP'nin Kocaeli İtirazına Ret

Güncelleme:

YSK, MHP'nin Kocaeli'ndeki seçim sonuçlarına yaptığı itirazı reddetti. Bu sonuçlara göre, MHP ilde sadece 1 vekil çıkarmış oldu.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), MHP'nin Kocaeli seçim sonuçlarına yaptığı itirazı reddetti. Genel seçimlerin ardından yapılan ilk sayımda, MHP Kocaeli Milletvekili adayı Lütfü Türkkan'ın milletvekili seçildiği hesaplanmıştı. Ancak ildeki son sayıma göre, bir milletvekilliği MHP'den HDP'ye geçmişti.

İTİRAZ KABUL EDİLMEDİ

MHP Kocaeli İl Başkanlığı'nın, sonuçlara ilişkin 12 ilçede yaptığı itirazlar, İl Seçim Kurulunca reddedilmişti. MHP'nin tutanaklara hatalı yazıldığı iddia edilen oyların yeniden sayımının yapılmasına ilişkin talebi, "usul ve yasaya aykırılık" bulunmadığı gerekçesiyle kabul edilmedi.

Bunun üzerine, itiraz YSK'ya taşındı. Kurul, MHP'nin itirazını reddetti.

Kaynak: AA / Yerel

Yüksek Seçim Kurulu Lütfü Türkkan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (68)

CELİL:

Boş boş konuşmayın birbirinizi yiyorsunuz burada. Hdpnin bir gram kürtlükle alakası bile yok.

124
45
yanıtYanıtla
türk oğlu türk:

evet kendi kurduğun hayal dünyasında yaşıyorsun. . . . . . . . . . . . . . . . . daiş ve daişin babası düştü. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

yanıt8
yanıt13
Nerdisin gelMobil-IOS:

Hdp turkiyenin partisidir

73
82
yanıtYanıtla
TÜRK KÜRT KARDEŞTİR FAŞİSTLER KALLEŞTİR:

HDPNİN AÇILIŞI YÜZDE 13. 12 VE BU DAHA BİR BAŞLANGIÇ VE HDP GÜVEN VERDİĞİ İÇİN VE AYRICA HUZURA BARIŞA TAM DESTEK ÇIKTIĞI GİBİ BU ORAN EN AZ İKİYE KATLANIR VE HDP GİT GİDE YÜKSELECEKTİR VE FAŞİSTLERİN SONU DA GELECEKTİR

95
54
yanıtYanıtla
TRBZON61:

HDP TÜRKİYE''NİN GELECEĞİDİR. DEMOKRASİYİ, İNSANLIĞI ÖĞRETECEKLER. HIRSIZLARDAN, VURGUNCULARDAN, TALAN VE SÖMÜRÜ DÜZENİNDEN, KATİLLERDEN HESAP SORACAKLAR. . .

72
64
yanıtYanıtla
Hakikatm@m.mm@m.m:

Dagdaki bacılarımızı indirip onlarada dügün dernek yapacak mı ?

yanıt25
yanıt27
Türk Genci:

Küstah

yanıt18
yanıt32
freedom_58:

hani karadenizden hain çıkmazdı.

yanıt1
yanıt8
özkan:

Tam İsrail ağzı ile konuşuyorsun. ERDOĞAN cevap verdi hatırladın. s. . . siz öldürmeyi iyi bilirsiniz. hangi katil 50, 000 şehit in hesabını kim verecek. enin de sonunda karşı karşı ya gelecez. o zaman hepsinin hesabını sormasını biliriz biz.

yanıt2
yanıt0
osman osmanoğlumobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

AKP - MHP olsun Türkiyede istikrar sürsün

7
126
yanıtYanıtla
Tüm 68 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title