Haberler

Ypg'yi ve Diğer Terör Örgütlerini Suriye Topraklarında İstemiyoruz"

Suriye geçici Hükümet Başbakanı Cevad Ebu Hatab, “Suriye topraklarında hiçbir terör örgütünü istemiyoruz” dedi.

Suriye geçici Hükümet Başbakanı Cevad Ebu Hatab, "Suriye topraklarında hiçbir terör örgütünü istemiyoruz" dedi.

Türkiye'nin, terör örgütü DAEŞ'e yönelik düzenlediği Fırat Kalkanı Operasyonu'nun ikinci günü geride kalırken, Suriye Geçici Hükümet Başbakanı Cevad Ebu Hatab, Karkamış'ta basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bölgede terör örgütü istemediklerini belirten Cevad Ebu Hatab, "Uluslararası toplumun altı yıl sonra bizi hayal kırıklığına uğratması ve başımızda varil bombaları patlaması sonucunda sessiz kalınmasından sonra bu operasyonun sadece 70 kilometre ile sınırlı kalmayıp Şam'a kadar ulaşması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"Uluslararası toplumu ahlaki sorumluluk almaya davet ediyorum"

Salih Müslim'in açıklamasını da değerlendiren Cevad Ebu Hatab, "Salih Müslim, Şam'da bulunan Esad çetesinin kullandığı araçtan başka bir şey değil. Suriye halkının bütün unsurlarını hedef alan bir terör örgütüdür. YPG sadece Arapları değil, Kürt, Türkmen, Süryani olmak üzere herkesi öldüren bir terör örgütüdür. Böyle bir yapının açıklamasının bizim için hiçbir önemi yok. Bizim beklentilerimiz Şam'da defalarca kimyasal silahlar kullanılırken, siviller hedef alınırken her fırsatta bir beklenti içerisinde olduğumuz uluslararası toplumu ahlaki sorumluluk almaya davet ediyorum. Türkiye tarafından atılan bu adımı memnuniyetle karşıladık. Sadece Türkiye'nin değil uluslararası toplumun da bu adıma destek vererek bütün terör örgütlerinin Suriye topraklarından def edilip işgalci güçlerin topraklarımızdan çıkartılmasını temenni ediyoruz" dedi.

Türkiye'nin Fırat Kalkanı operasyonu ile attığı terör örgütlerinin bölgeden temizlenmesi yönündeki adımı desteklediklerini anlatan Hatab, ""Biz Suriye geçici hükümeti olarak Türkiye'deki kardeşlerimiz tarafından atılmış bu güçlü adımı destekliyoruz ve bütün Suriye toprakları kurtarılana kadar bu mücadelenin devam etmesini arzu ediyoruz. Carablus'u biz tamamen kurtardık. DAEŞ terör örgütü Carablus'u terk ederken bombalı araçlar, bomba tuzakları ve evleri bombalayıp gitmişler. Teknik ekiplerimiz şu an mayın temizleme çalışmasını yürütüyor. PYD'nin hala Fırat'ın batısında grupları bulunmaktadır. Gruplar halinde Menbiç ve diğer bölgelerde devam ediyorlar. Çekilme söz konusu değil. Biz PYD'yi Fırat'ın ne doğusunda ne de batısında, hiçbir yerde kabul etmiyoruz. PYD terör örgütünün Suriye topraklarından kesinlikle bulunmasını istemiyoruz. Kurtarmanın sadece Carablus ile sınırlanmayıp Menbiç'e doğru devam edip Azez'in ve diğer bölgelerin de alınmasının devam etmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

"2 ÖSO askeri öldü, 5 asker yaralandı"

Hatab, iki günde 2 ÖSO askerinin öldüğünü ve 5 kişinin yaralandığını belirterek, "Bu sabah yine bir mayın patlaması sonucu ikinci şehidimizi verdik. Şu ana kadar 5 yaralımız var" dedi.

Sivillerin Carablus'a dönüşüyle ilgili olarak da konuşan Cevad Ebu Hatab, "Carablus'un asli nüfusu 30 bin, şu an sadece 5 bin insan yaşamaktadır. İnsanlarımızın tamamen dönmesi için Carablus'un mayınlardan temizlenmesi ve oradaki güvenlik koşullarının sağlanması gerekmektedir. Askeri müdahale devam ediyor. Türk askeri yetkililer ile Suriye Özgür Ordusu komutanları arasında toplantılar devam ediyor" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Karkamış Türkiye Suriye Şam Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Sakla Beni 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title