Haberler

PYD, Türkiye Sınırı Yakınlarındaki Üssü Ele Geçirdi

Güncelleme:

PYD, dün gece Türkiye sınırı yakınlarında bulunan ve muhaliflerin elindeki Suriye ordusuna ait askeri hava üssünü ele geçirdi.

Suriye'nin kuzeyinde Türkiye sınırındaki Halep'e bağlı Azez ilçesinde bulunan Minniğ askeri havaalanı, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD ve muhalifler arasında sık sık el değiştiriyor. Dün gece boyu süren yoğun Rus bombardımanının ardından havaalanı, yeniden PYD'nin kontrolüne geçti.

RUSYA BOMBALADI, PYD ELE GEÇİRDİ

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Azez'e 6 kilometre mesafede muhaliflerin karargah olarak kullandığı Minniğ Askeri Havaalanı, Rusya'nın düzenlediği yaklaşık 30 ağır bombardıman sayesinde yeniden PYD'nin kontrolüne geçti. Dün öğle saatlerinde havaalanı, muhalifler tarafından geri alınmıştı.

RUS UÇAKLARININ HAVA SALDIRILAĞRI SÜRÜYOR

Bu arada, Rus uçaklarının Azez ilçesi çevresi ve Tel Rıfat beldesine düzenlediği hava saldırıları sürüyor. Azez, Tel Rıfat ve Mare ilçesi, Halep'in kuzeyinde muhaliflerin elinde kalan ve Türkiye ile bağlantı sağlayabildikleri son bölgeler.

'ORTAK HAREKET' KARARI

Yerel Koordinasyon Komitesi, hafta başında yaptığı açıklamada, Esad ordusu yetkilileriyle PYD'ye bağlı SDG liderlerinin Afrin'de bir araya gelerek, Minniğ Askeri Havaalanı'na düzenlenecek operasyonda ortak hareket etmek için anlaştıklarını duyurmuştu.

PYD'ye bağlı güçler de Azez ilçesinin güneybatısında yer alan Maranaz Köyü'nü ele geçirerek, Azez ile Tel Rıfat arasındaki bağlantıyı kesmişti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Türkiye Suriye Azez Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (361)

ARAP lakaplı:

HELAL PYDE BİJİ PYD

51
47
yanıtYanıtla
Misafir:

Gebereceksiniz Allahın laneti üzerinizde olsun pislikler

yanıt1
yanıt2
osmanli:

kurdler ve iranlilar bir irkdilar yasasin onlar icin cehennem

19
69
yanıtYanıtla
Asli:

O Cennette sizin gibi yobazlar varsa , Yasasin cehennem

yanıt28
yanıt4
GERÇEK NEDİR:

muhalif dedikleri ISIDLILER

78
7
yanıtYanıtla
Ampul:

Çingenelere hakaret edene bak çingeneler sizin gibi vatan haini pis böluculer

yanıt2
yanıt15
SABIR TAŞI:

HADİ BİRAZ DAHA GAYRET EDİN DE SURİYE''''NİN KUZEYİNİ BİR GECEDE BAŞINIZA YIKALIM!. . TÜRKİYE''''nin gücünü kimse test etmesin!. . TÜRKİYE, ne Suriye''''dir, ne de IRAK!. . ABD ve Batı ancak Ara Gazı verir sonra seyreder!. . Oyuna gelmeyin!. . Üç beş sene sonra PKK, PYD ve YPG den bahseden dahi olmayacak!. . Aha da buraya yazıyorum!. . Bu böyle biline!. . HDP''''li Milletvekillerine de duyurulur!. . Onlardan bir tanesi, üç - beş seneden bahsediyordu!. .

25
56
yanıtYanıtla
nakşibendiMobil-ANDROID:

müslümanların, mazlumların yeni ordusu ypg oluyor

60
16
yanıtYanıtla
ey:

dinsizler mi yani

yanıt4
yanıt12
ToledoMobil-ANDROID:

yürüyün allahın aslanlari

58
14
yanıtYanıtla
Tüm 361 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title