Haberler

YPG, Suriye'de Sivilleri Göçe Zorluyor

Güncelleme:

PYD'ye bağlı YPG militanlarının, kontrolü sağladıkları Halep'in Munbic ilçesine bağlı doğudaki Sırrin beldesinde, binlerce kişiyi göçe zorladığı öğrenildi.

Suriye'de, PYD'ye bağlı YPG militanlarının Halep'in Munbic ilçesine bağlı doğudaki Sırrin beldesinde binlerce kişiyi göçe zorladığı bildirildi.

SIRRİN'DEN BİNLERCE SİVİLİ GÖÇE ZORLADI

Sırrin'deki kaynaklardan edinilen bilgiye göre, PYD'nin silahlı kolu YPG militanları ile Burkan el-Fırat birliklerinin denetimini terör örgütü IŞİD'ten aldığı Sırrin beldesinde yaşayan binlerce sivili göçe zorladı.

"HALKI KOYUN GİBİ KAMYONLARA BİNDİRDİLER"

Göç ettirmenin ülkenin iç kesimlerine doğru yapıldığını ifade eden kaynaklar, "YPGli teröristler halkı koyun gibi kamyonlara bindirerek beldeden farklı yönlere gönderdi. Halk, kıyafetleri haricinde hiçbir şey almadı. YPG Sırrin'de insan haklarını ihlal ederek halkı zorla göçe zorladı" dedi.

EVLERİNİ TERK ETMEYENLERE IŞİD'Çİ SUÇLAMASI

YPG militanlarının, evlerini terk etmeyenleri ise "terör örgütü IŞİD üyesi olmak" iddiasıyla alıkoyduğunu ifade eden kaynaklar, binlerce kişinin, YPG'nin baskılarıyla ülkenin farklı bölgelerine göç ettiğini dile getirdi.

BAZI SİVİLLERİ ALIKOYARAK HAPSETTİ

Rakka'nın kuzeyindeki Suluk beldesine bağlı Rinyan köyündeki halkın da göçe zorladığını aktaran kaynaklar, YPG'nin Rakka'nın Tel Abyad ilçesinin güneyinde yer alan El Tuveyhne köyünü kuşattığının ve bazı sivilleri alıkoyarak hapsettiğinin altını çizdi.

TÜRKMENLERİ HAVA SALDIRILARINA HEDEF GÖSTERMEKLE TEHDİT ETTİLER

YPG güçleri daha önce Rakka kentinin kuzeybatısında yer alan çoğunluğu Türkmen olan Hamam Türkmen beldesinde halkı göçe zorlamış, evlerini terk etmeyenleri de koalisyon güçlerinin hava saldırılarına hedef göstermekle tehdit etmişti.

TEL ABYAD'A GERİ DÖNMEK İSTEYEN SİVİLER ENGELLENMİŞTİ

Haziran ayında PYD ile Burkan el Fırat güçleri Rakka'nın kuzeyindeki Tel Abyad ilçesinin kontrolünü terör örgütü IŞİD'ten almıştı.

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava şemsiyesiyle gerçekleştirilen Tel Abyad operasyonu sonrası ilçedeki Arap ve Türkmen halk göç etmek zorunda kalmış, Türkiye'nin Akçakale ilçesine sığınmıştı. Olayların durulmasından sonra evlerine geri dönmek isteyen siviller YPG'nin engellemelerine maruz kalmışlardı.

Kaynak: AA / Güncel

Suriye Rakka Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (357)

wan 65:

bu gün suriyede ırakta binlerce türkmenin hayatını kurtaran YPG nasıl bu iftirayı atarsınız

30
29
yanıtYanıtla
geverli:

kesinlikle yalan haber sırrin beldesi 2 gün önce işidin elinden kurtarıldı orda toplasan 300 kişi yaşamıyor ne göçünden bahsediyorsun. kurtarıldıktan sonra insanlar sevinç çığlıkları kutlamalar yapmıştır gidin araştırın her duyduğunuza da inanmayın en cahil cühela güruh. amaç karalama algı ve sindirme. . daha doğrusu yedirememe :)

28
31
yanıtYanıtla
Malatya44:

Şerefsizler yapar

yanıt14
yanıt13
Malatya44:

İdaaaâm istiyorum.iterin asılmasini istiyorum

yanıt24
yanıt13
IVAN:

KOTULEMEKDEN VAZGECIN ARTIK .YPG DUNYANIN EN IGRENC TOPLULUGU OLAN ISIDE KARSI OLUM KALIM SAVASI VERIYOR . ONURLU , SEREFLILERIN EN SEREFLI SAVASINI VERIYOR . ALLAH YARDIMCILARI OLSUN .

35
23
yanıtYanıtla
selahaddine kurdi:

yalanınız batsın kurtlerin kazanımını hazmedemiyorsunuz hergun yalan haberler. oraya girmek için zemin hazırlıyorlar

29
24
yanıtYanıtla
şırnaklı:

biji ypg biji ypg. . .

20
33
yanıtYanıtla
emekli hasan:

önceden kürt ve pkklı diye ayırıyordum fakat bu ayrım kalmadı. biz türk milleti olarak sap ile çöpü ayırmak için çok çaba sarfettik ama onlar ayrılmamakta ısrar ettiler.

23
28
yanıtYanıtla
Nigdeli:

Akp ve isid eninde sonunda hesap verecek.

25
24
yanıtYanıtla
işidi vuruyoruz .....:

yalan haber demokrası ve özgürlük savaşcıları bunu yapmaz ancak barbarlar yapar. . . .

27
22
yanıtYanıtla
Tüm 357 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title