Haberler

YPG'nin Bir Sonraki Hedefi İdlib

Güncelleme:

IŞİD'in kontrolündeki Menbic'in merkezine doğru önemli ilerlemeler kaydeden YPG'nin, Suriye'de bir sonraki hedefinin İdlib olduğu ortaya çıktı.

YPG'nin (Halk Savunma Birlikleri) Suriye'deki bir sonraki hedefinin İdlib olduğu ifade edildi.

KİLİT NOKTA ŞEHBA

Rûdaw'a konşan Efrin Kantonu Savunma Komistesi Sözcüsü Fevzi Süleyman, Menbic'in kurtarılmasıyla Kobani ile Efrin kantonlarının birleşmeyeceğini, aradaki kilit noktanın Şehba bölgesi olduğunu belirtti.

Kobani kantonunun batısından Azez'e (Ezaz) kadar uzanan Şehba, 150 kilometrelik bir bölgeyi kapsıyor. Kuzeyde Türkiye sınırına, güneyden ise Halep ve Rakka'ya dayanıyor.

'GÜVENLİ BÖLGE' KILIFI

Aynı zamanda YPG'nin Şehba Sözcüsü olan Fevzi Süleyman, Suriye'deki olayların sözkonusu bölgeye önem kazandırdığını kaydederek şöyle devam etti:

"Türkiye ve Körfez ülkeleri gibi birçokları ajandalarını uygulamak için bölgeyi kendilerine bağlı silahlı grupların merkezi haline getirmeye çalışıyorlar. Bunu da farklı kılıflar altında yapıyorlar. Örneğin; 'Güvenli Bölge' diyorlar. Bunlarla amaç eğer Rojava'yı vurmak değilse, önüne engel koymaktır."

50 KİLOMETRELİK ALAN

Efrin ile Kobani kantonlarında güçlerin birleşmesi için 50 kilometrelik bir alan kaldığını dile getiren Fevzi Süleyman, kantonların birleşmesinin bölgenin güvenliği için ciddi önem taşıdığını vurgulayarak, "Menbic Şehba bölgesini anahtarıdır" dedi.

SONRAKİ HEDEF 'İDLİB'

YPG'nin bir sonraki hedefine ilişkin olarak da Efrin Kantonu Savunma Komistesi Sözcüsü, "Suriye ve Suriye milletinin meselesi Kürt ve Suriyeli olarak bizler için herşeyden önemli. İdlib ve bazı kentlerden halk bizden yardım talep ediyor" dedi.

ŞAM'LA ANLAŞMA

Suriye rejimiyle aralarında herhangi bir anlaşma olmadığını dile getiren Fevzi Süleyman, "Ordu birliklerinin son zamanlarda Rakka yakınlarında bulunan köylerdeki hareketliliği çok sınırlı. Konuşulacak seviyede bile değil" ifadelerini kullandı.

Rusya'nın Efrin'de YPG'ye yardım ettiği yönündeki iddialara da Fevzi Süleyman, "Suçlamaya kadar giden büyük iddialar var. Rusya'nın Efrin'e yardımları ve Rojava'nın Amerika ile Rusya arasında paylaşılması gerçeği yansıtmıyor" cevabını verdi.

KARŞILIKLI ÇIKAR

YPG'nin Efrin Kantonu Savunma Komitesi Sözcüsü, terörle mücadele kapsamında Amerika ile uluslararası koalisyon güçleriyle kurdukları ilişkinin her iki tarafın menfaatine olduğunu ifade etti.

KÜRTLERE SIRT DÖNDÜLER

Daha önce Kürtler'e destek veren ülkelerin bugün sırtını döndüğüne dikkat çeken Fevzi Süleyman, şunları söyledi:

"Suriye'deki milletlerin devrimi başladığında birçok güç 'Ey Selahaddin Eyubi'nin evlatları, neredesiniz' sloganı altında işbirliği talep ettiler. Ancak biz o aldatıcı politikanın eskidiğini söyledik. Şimdi de düşmanlık yapıyorlar."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Kobani Suriye Rakka İdlib Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500

Yorumlar (35)

ccc:

binlerce amerikan avrupa uçakları sivil işid demeden öldürüyor yerle bir ediyor sonra bu kekolar yiğitce savaştık deyip işgal ediyor , kekolarda bunlarla gurur duyuyor hayal aleminde

37
45
yanıtYanıtla
iraktaki Kürdisan 1 Hic:

Asil Gercek Kürdistan YPG PKK Esliginde Suriyeden Baslar Baskentte Diyarbekir

45
11
yanıtYanıtla
DOĞULU:

YPG NİN YARIDAN FAZLASI BATILI AJAN, EMEKLİ ASKERLERDEN OLUŞUYOR VE BUNLAR HAVA DESTEĞİ OLMADAN HİÇBİR YERE HAREKET EDEMEZ, BUNLARI DA TAKİP EDEN BİR AVUÇ SAĞA SOLA AMAÇSIZCA ÇEKİLEN BİR TAKIM EFSANE VAATLERLE AFYONLANMIŞ PKK SÜRÜLERİ VAR. BU SÜRÜ KENDİNDEN BAŞKA HİÇ KİMSEYE YAŞAMA HAKKI TANIMAYAN, MARKSİST, ATAİST BİR YAPIYA SAHİP. BATI, ESAD, ABD, RUSYA DIŞINDAKİ HERKESE DÜŞMAN BİR YAPIYA SAHİPLER. YANİ ÖMÜRLERİ KISA OLUP FİTNEDEN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİLLER.

18
29
yanıtYanıtla
mhmt:

bir kez daha kürt olduğum için ne mutlu bana

33
12
yanıtYanıtla
adınızı yazın:

kahrolsun pyd pkk ypg

9
35
yanıtYanıtla
.:

işit geriledikçe türk basını ve hükümeti neden çıldırıyor

35
6
yanıtYanıtla
kim kimdir:

sizin erkekleriniz nerde yav etekmi giydiler biz anlamıyoruzki hanginiz kadın hanginiz erkek

16
20
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

CONIYLE İŞ TUTAN SOSYALIST MI OLUR BIRAKIN BU NUMARALARI

23
10
yanıtYanıtla
zaza12:

eeee nededik bizde icraat cesaret var biz baskasi gibi atip tutmayiz

28
4
yanıtYanıtla
3.:

la bi git işine. cesaret olaydı koalisyon gelene kadar kaçmazdınız sağa sola. unutmadık barzaninin herkesin gözü önünde yardım çığlıklarını. bana göre bu tip örgütler sadece araç malzemedi. önemli olan kullananın önüne geçmek. biraz mert olun içinizde bi delikanlı çıkıp demediki, biz abdnin avrupanın rusyanın destekleriyle ilerliyoruz eğer onlar destek olmasalardı şimdi biz bu topraklarda olamazdık. zaten demenizede gerek yok destekçileriniz bunu sık sık dile getiriyorlar.

yanıt3
yanıt10
Tüm 35 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title