Haberler

Yozgatlı Emekli Şoför, Kamyon Sevgisini Sanata Dönüştürdü

Yozgat Belediyesinden İtfaiye Şoförlüğünden emekli olan Dursun Özgürün (57) kamyon sevgisini sanata dönüştürdü.

Yozgat Belediyesinden İtfaiye Şoförlüğünden emekli olan Dursun Özgürün (57) kamyon sevgisini sanata dönüştürdü.

Yozgat'ta önce sebze kamyonu kullanan daha sonra da uzun yıllar Yozgat Belediyesinde İtfaiye aracı kullanan Dursun Özgürün, boş zamanlarını mukavvadan kamyon maketleri yaparak değerlendiriyor.

Maketini yaptığı kamyonların birebir küçültülmüş şekilde maketini yapan Özgürün, "Herkesin bir hobisi var benim hobim de kamyon, kamyonet, araç maketi yapmak. Gemi maketleri de yapıyorum ama kamyon maketi yapmasını daha çok seviyorum" dedi.

Daha önce Ford Kargo kamyon maketi yaptığını ve fabrikasına gönderdiğinde kendisinin ödüllendirildiğine değinen Özgürün, "Şimdi bir MAN ve Mercedes kamyonların birebir ölçülerinde küçültülmüş maketlerini yaptım. Bütün malzemelerini kendim yaptım dışarıdan fazla bir parça kullanmadım" diye konuştu.

Yaptığı kasalı MAN kamyonu bir yılda tamamladığını vurgulayan Özgürün, "Diğer Mercedes kamyonu ise 8 ayda tamamladım. Çok ince işçilik istiyor. Bir mukavvayı eğip, bükmek için bazen bir iki gün beklediğim oluyor. Çok çalışıp uğraşıyorsun, tamamlandığında ise uğraştığına değmiş oluyor" şeklinde konuştu.

Yaptığı kamyon maketlerini Yozgat Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığında sergileyen Özgürün, " Sipariş gelmesi durumunda bütün araçları birebir maketini yapabilirim. İsteyen vatandaşımıza istediği aracın maketini yapıp verebilirim. Bu artık benim işim oldu. Maket yapmayı çok seviyorum" dedi.

Yozgat Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İlhami Bakcı, Dursun Özgürün'ün çok ince bir işçilikle çok güzel eserler çıkardığını belirterek, "Emekli şoförümüz, çok güzel bir sanat sergiliyor. Bu tür çalışmaların desteklenmesi, bu el becerilerinin genç nesillere aktarılması gerekir diye düşünüyorum. Dursun Özgürün daha önce yaptığı maketle fabrika tarafından ödüllendirilmişti. Bu kamyon maketleri de fabrikaya gönderebilir. Yaptığı bu çalışmalar ve ortaya çıkardığı bu eserlerden dolayı Dursun Özgürün'ü tebrik ediyorum" şeklinde konuştu. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mercedes Yozgat Ford Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title