Haberler

Yozgatlı Çiftçiler Yaşanan Kuraklıktan Dolayı Endişeli

Son yılların en kurak mevsimini geçiren Yozgat’ta göletler ve çeşmeler kururken, ekilen ekinlerin de mahsul vermemesi çiftçileri endişelendiriyor.

Son yılların en kurak mevsimini geçiren Yozgat'ta göletler ve çeşmeler kururken, ekilen ekinlerin de mahsul vermemesi çiftçileri endişelendiriyor.

Son yılların en kurak mevsimini geçiren Yozgat'ta, ekilen ekinlerin bir kısmının mahsul vermemesi, çıkanların da kuruma tehlikesiyle karşı karşıya kalması çiftçileri endişelendirdi. Yozgat'ın Divanlı köyü çiftçileri kış mevsiminin çok kurak geçtiğini belirtirken, Metin Uzunyol, "Şubat ayında yarım metreye yakın kar olurdu. Bu yıl kar ve yağmur yağmadı. Ektiğimiz ekinlerin bir kısmı çıktı, bir kısmı çıkmadı. Çıkan ekinlerimiz de kuruma noktasına geldi" dedi.

Ümit Kara isimli çiftçi de ektikleri tohumların bir kısmının çimlenip susuzluktan tekrar kuruduğunu ifade ederek, "Kuruyan tohumlar tekrar çimlenmez bu yüzden en az tohumda yüzde 20 kaybımız var. Diğer çıkan ekinler ise büyür mü bilemiyoruz. Ekim ayında ekinimizi ektik, şubat ayına geldik, ekinlerimiz hala çıkmadı, çok endişeliyiz" diye konuştu.

Ali Sarı isimli çiftçi de bu yıl kış mevsiminin çok kurak geçtiğini, kar ve yağmurun yağmadığını belirterek, "Yağmur yağmazsa halimiz perişan. Hayvanlarımız perişan olur, bizler perişan oluruz. Ekinlerimiz kurur, çok sıkıntı çekeriz. İnşallah Cenab-ı Allah bir rahmet verir de refaha kavuşuruz. Eskiden bu günlerde bir iki metre kar olurdu, şimdi kar yok" ifadelerini kullandı.

Öte yandan yaşanan kuraklıktan dolayı bazı çeşmeler de kurudu. Ahmet Özdemir isimli vatandaş, her hafta çeşmeden su almak için geldiğini belirterek, "Kuraklıktan dolayı çeşmelerde su azaldı. Bu çeşmeden geçen hafta su almıştım, bu hafta geldiğimde ise kurumuş" dedi. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yozgat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title