Haberler

Yozgat Tso Başkanı Metin Özışık Açıklaması

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Metin Özışık, Bilal Şahin Mahallesi Karayolları Şube Şefliğinin yerine yeni yapılacak olan Yozgat Valilik Binasının yerinin yanlış olduğunu, binanın Köy Hizmetleri bulunduğu mevkie yapılması gerektiğini söyledi.

Yozgat TSO Başkanı Metin Özışık, Yozgat İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından 7 Şubat 2014 tahinde, Yozgat Merkez Hükümet Konağı hizmet binası inşaat yapım ihalesi yapılacağını belirterek, " Yapılacak olan Hükümet Konağı binası 40 bin metrekare kapalı alana sahip olacak. Bina içerisinde tüm kamu kurum ve kuruluşlarının yer alacağı ve binada yaklaşık olarak 7 bin kişinin çalışacağı belirtilmektedir. İlimizin böyle çağdaş, modern ve hizmet odaklı bir yere ihtiyacı vardı. Bu projenin gerçekleşecek olması gerçekten mutluluk verici. Projenin hazırlanmasında emeği geçenlere canı gönülden teşekkür etmek istiyorum" dedi.

Hükümet Konağı hizmet binasının yapılacağı yerin, şuan Karayolları Şube Şefliğinin bulunduğu arazi olduğunu ifade eden Özışık, "Yozgat'ın imar planlarını da göz önünde bulundurduğumuzda, yeni kurulan Bilal Şahin Mahallesi Kentpark mevkiinde yaklaşık 5 bin kişi ikamet etmektedir. Eski Sanayi Sitesinin kentsel dönüşümü gerçekleşmesi halinde 650 konut yapılacak ve en az 2 bin nüfus da buraya gelecektir. İleriki dönemlerde o bölgede ikinci bir kentsel dönüşüm yapılarak nüfus sayısı daha da katlanacaktır. Aynı bölgede Karatepe Mahallesine 6 bin civarında yaşayan halkımız vardır. Yine aynı bölgeye yapılması planlanan İmam Hatip Lisesinde 3 bin civarı öğrenci okuyacaktır. Yeni yapılacak 475 Yataklı Bölge Hastanesi 3 bin civarı çalışan personel olması planladığı belirtiliyor. Eski fuar alanı olarak bilinen ve şuan Call Pex Çağrı merkezi olarak faaliyet gösteren firmada 750 kişi istihdam edilmekte ve ilerleyen zamanlarda da bu sayının artacağı ifade edilmektedir. Ağız Diş Hastanesi, Fatma Temel Turhal İlk Öğretim Okulu, Külliye ve Erdoğan Akdağ Mahalle Geçişi, Yimpaş Alış Veriş Merkezi'nin de kapasiteleri düşünüldüğünde, günlük ortalama 20 -30 bin kişi bu güzergahta yoğunlaşacaktır. Birde bu bölgenin ilgi odağı haline geldikten sonra kurulacak olan işletmeler ve bu işletmelerden alış veriş yapacak olan kişilerde göz önüne alınmalıdır. Bu durumda oluşacak trafik ve insan yoğunluğunu bu bölgede fiziki olarak kaldıramayacaktır" diye konuştu.

Yapılması planlanan Hükumet Konağı binasının Karayolları işletme şefliği arazisi yerine şehir planlaması doğrultusunda, şehrin dışına çıkartılarak ilimizin ufkunu açabilecek ve gelişmesine önemli katkı sağlayacak yerler belirlenerek yapılması gerektiğini vurgulayan Özışık, " Şuan yapılması en uygun yer ise Köy Hizmetlerinin faaliyet gösterdiği arazidir. Yeni Hükümet Konağı binasının yeri değişmediği takdirde Yozgat'ın geleceği tamamen köreltilmiş olacaktır. Bilindiği üzere de Kentpark çevresinin her geçen gün geliştiği hepimizce görülmektedir. İlimizin büyümeye ihtiyacı var ve bu proje Yozgat için bir fırsattır" ifadelerini kullandı. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yozgat Merkez Metin Özışık Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title