Haberler

Yozgat'tan Kısa Kısa

Sorgun’un gelişmesine ve tanıtımına katkı sağlayan kişi ve kuruluşlara verilen "Kınalı Hasan Başarı Ödülleri" sahiplerini buldu.

Sorgun'un gelişmesine ve tanıtımına katkı sağlayan kişi ve kuruluşlara verilen  "Kınalı Hasan Başarı Ödülleri" sahiplerini buldu.

Kaymakam Levent Kılıç, İlyas Arslan Sinema ve Tiyatro Salonunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, 3 yıldır "Kınalı Hasan Başarı Ödüllü" dağıtıklarını söyledi.

Ödüllerin kapsamını her yıl daha da genişletmeyi planladıklarını belirten Kılıç, bu yıl ödüle 10 kişinin layık görüldüğünü kaydetti.

Kılıç, şöyle devam etti:

" Sorgun'a çalışmalarıyla veya bir başka şekilde katkıda bulunan kişilere, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan ödüle layık arkadaşlarımıza bu gün burada ödüllerini vereceğiz. Kınalı Hasan Başarı Ödülleri'nin amacı, birbirimize değer verdiğimizi göstermektir. İster ilçede yaşıyor olsun, isterse dışarıda. İlçemizin tanıtımına, gelişmesine katkıda bulunuyorsa bu insanlar ödüle layık demektir. Amacımız, bu yıl üçüncüsünü yaptığımız ödül törenini bir yönerge ile Oscar ödüllerine benzer bir hale getirebilmektir. Bunun için gelecek yıl kapsamı daha da genişleteceğiz. Ödül için gerekli kıstaslar koyacağız. Böylelikle Sorgun'u daha iyi tanıtmış olacağız. Mutlaka hatalarımız olmuştur ve olacaktır da. Önemli olan bu hatalardan ders alıp, onları asgariye indirmektir. Ben ödül alan tüm arkadaşlarımızı kutluyor, emeği geçenlere de teşekkür ediyorum."

Törende, Anadolu Ajansı (AA) Sorgun Muhabiri Şahin Özmen de ödül aldı.

Ödül törenine, Kaymakam Levent Kılıç, Belediye Başkan Vekili Soner Bölükbaşı, İlçe Jandarma ve Garnizon Komutanı Kurmay Binbaşı Özgür İpek, İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Ekinci, İl Genel Meclisi Başkanı Halil Şahbaz, daire müdürleri ve davetliler katıldı.

- Akdağmadeni'ne mesire alanı

Akdağmadeni Belediyesi tarafından Tekke bölgesine yaptırılacak mesire alanının ihalesi yapıldı.

Belediye Başkanı Suphi Daştan, yaptığı açıklamada, sosyal belediyecilikte hizmet yarışının devam ettiği Akdağmadeni Belediyesinin ilklere imza attığını söyledi.

İhaleyi alan firma tarafından çalışmalara 15 gün içerisinde başlanacağını ifade eden Daştan, 210 dönüm alanı kapsayan Tekke mesire alanının 14 ayda tamamlanarak ilçe halkının hizmetine sunulacağını kaydetti.

- Aydıncık Belediyesi 250 kişiye iftar yemeği verecek

Aydıncık Belediye Başkanı Ahmet Koçak, ramazan ayı dolayısıyla 75. Yıl Düğün Salonunda her gün 200-250 kişiye iftar yemeği vereceklerini söyledi.

İftarda 4 çeşit yemek verileceğini ifade eden Koçak, belediye aşevinden yaşlı, engelli, hasta ve muhtaçların evlerine de yemek servisinin süreceğini sözlerine ekledi.

- Tadilatı tamamlanan cami hizmete açıldı

Akdağmadeni'ne bağlı Belekçehan beldesinde bulunan caminin yenileme ve tadilat çalışmaları tamamlanarak hizmete açıldı.

Açılışa, Kaymakam Ahmet Yıldız, Belediye Başkanı Suphi Daştan, Belekcehan Belediye Başkanı Şahin Arısoy, İlçe Müftüsü Faruk Latifoğlu ve vatandaşlar katıldı.

Şahin Arısoy, burada yaptığı konuşmada, caminin 200 bin liraya mal olduğunu ve cami masraflarının büyük bir bölümünün hayırseverler tarafından karşılandığını kaydetti.

Törende Kur'an-ı Kerim de okundu.

- Türkmenler için gıyabi cenaze namazı kılındı

Yerköy'de  Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü tarafından katledilen Türkmenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Bedri Aydın Camisi'de ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazına çok sayıda vatandaş katıldı.

Yerköy Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Hamza Karabulut, namaz sonrası yaptığı açıklamada, Türkmenlerin Irak'ta sahipsiz kaldığını savundu. - Yozgat

Kaynak: AA / Yerel

Akdağmadeni Yozgat Kınalı Sorgun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title