Haberler

Yozgat'tan Kısa Kısa

Akdağmadeni ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.

Akdağmadeni ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.

Cavit Yalçın (32) idaresindeki 66 HN 601 plakalı kamyonet, Postana Caddesi'nde, İbrahim İlendemli (49) yönetimindeki 66 HE 161 plakalı otomobille çarpıştı.

Yaralanan sürücüler 112 Acil Servis ekipleri tarafından Akdağmadeni Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Spor turnuvaları

Akdağmadeni Kültür ve Sanat Evi'nin Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında düzenlediği spor turnuvası başladı.

Proje Koordinatörü Yunus Yıldırım, yaptığı açıklamada, turnuvanın bir hafta süreceğini belirtti.

Turnuvanın voleybol, basketbol, salon futbolu ve satranç dallarında düzenlendiğini ifade eden Yıldırım, turnuvayı gençlerin sosyal gelişimleri ile kişilik gelişimlerine destek olmak amacıyla düzenlediklerini söyledi.

Yıldırım, turnuva sonunda başarılı olan takımlara ve sporculara çeşitli ödüller vereceklerini sözlerine ekledi.

- ORAN Toplantısı

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Yönetim Kurulu Yozgat'ta toplandı.

ORAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Sivas Valisi Alim Barut, Valilik Salonundaki toplantıda yaptığı açıklamada, 2014 Mali Destek Programları kapsamında ORAN'a bölge genelinden toplam 246 proje başvurusu yapıldığını belirtti.

Barut, değerlendirme sürecinin devam ettiğini, toplam 26,5 milyon lira kaynağın program öncelikleri doğrultusunda başarılı proje sahiplerine aktarılmasının hedeflendiği kaydetti.

ORAN tarafından Erasmus Plus Programı kapsamında Türkiye Ulusal Ajansına "Öğrenen Bir Bölge Olma Yolunda Avrupa'dan Bilgi ve Tecrübe Transferi" başlıklı bir proje sunulduğunu kaydeden Barut, "Kayseri Sanayi Odası, Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası ile Sivas Ticaret ve Sanayi Odasının ortak olduğu projeyle, Proje Planlaması ve Yönetimi, Girişimcilik, Uluslararasılaşma ve Bölgesel Kalkınma konularında eğitimlerin ve tecrübe paylaşımlarının gerçekleştirilmesi planlanmıştır" dedi.

Toplantıya, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Osman Yıldırım, ORAN Kalkınma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Faruk Kocacık, Oran Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Fatih Gavgacı katıldı.

Lice'de yaşanan gelişmeler

Boğazlıyan ilçesinde, emekli Jandarma Başçavuş Ali Rıza Uzeltürk, Lice'de Diyarbakır 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığında direkteki Türk bayrağının bir gösterici tarafından indirilmesini protesto etmek amacıyla evini ve arabasını Türk bayrağı ve Atatürk resimleriyle donattı.

Uzeltürk, Türk bayrağını indirmeye kimsenin gücünün yetmeyeceğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Lice ilçesinde yaşanan Türk bayrağını indirme olayını kınıyorum. Bizim bayrağımızı indirmeye kimsenin gücü yetmez. Yaşanan olayı protesto etmek için ev ve arabamı Türk bayrağı ve Atatürk resimleri ile donattım. Bayrağımız hep gökte kalacaktır. Türk bayrağına yapılan bu haince ve alçakça saldırıyı kınıyorum." - Yozgat

Kaynak: AA / Yerel

Akdağmadeni Yozgat Sivas Lice Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title