Haberler

Yozgat'tan Kalkıp, Rio de Janerio'ya Geldiler; Tek Amaçları Oğulları Rıza'nın Olimpiyat Şampiyonu...

SEVGİ ve Kelami Kayalap, Yozgat'tan kalkıp, Brezilya'ya uzanmış, Rio de Janerio'ya gelerek oğulları Rıza Kayalap'ın finalini izleyebilmek için saatler öncesinden tribündeki yerlerini almıştı.

SEVGİ ve Kelami Kayalap, Yozgat'tan kalkıp, Brezilya'ya uzanmış, Rio de Janerio'ya gelerek oğulları Rıza Kayalap'ın finalini izleyebilmek için saatler öncesinden tribündeki yerlerini almıştı. Carioca Arena'da grekoromen stil 130 kilo güreş müsabakasının finalinde, Kayaalp'ın rakibi Kübalı Mijain Lopez Nunez idi. Bugüne kadar iki kez Lopez, iki kez de Rıza kazanmıştı. Rıza Kayalap geçen yıl Las Vegas'ta rakibini yenerek Dünya Şampiyonluğu da elde etmişti. Gözler artık bu büyük finaldeydi. Türkiye bu iki dev adamın finaline kilitlenirken Anne Sevgi ve baba Kelami'yi de tribünde ateş basmıştı. Dakikalar geçmek bilmiyordu. Türkiye'de saatler gece yarısını çoktan geçmişti. 6 saatlik farka rağmen Rıza'nın anne ve babası sanki uykudan yeni kalkmışçasına etrafındakiler soruyordu.

"Kaç dakika kaldı. ne zaman çıkacak Rıza?"

Zaman daraldıkça Sevgi anne ve Kelami babayı da sanki mindere çıkacak kadar heyecan basmıştı. İlk sözleri, "Oğlumuz kazanacak" oldu.

Maç başlar başlamaz, Rıza bugüne kadar rakibi karşısında hiç yapmadığı bir hata ile bir anda 4-0 yenik düştü. Sevgi ve Kelami Kayalap sadece, "Haydi Rızaaaaa" diyor, başka bir şey demiyor, bir yandan da ellerindeki Türk bayrağını sallıyordu. Devre bitti ve onların ümidi bitmemişti. Baba Kelami'nin sesi salonun içinde yankılandı, "Haydi Oğlum. Sen işini bilirsin. Ülke arkanda"

Son üç dakika için iki güreşçi minderin ortasına geldiler, ama Rıza'nın moral bozukluğunu yüzünden okumak mümkündü. Ne yapsa puan alamadı. Bir ara 8-0 oluyordu ki, minder amiri ve diğer hakem, Alman minder hakeminin görüşüne katılmadı. Rıza son 50 saniyede birkaç atak yaptı ama Lopez çoktan altına uzanmıştı. Rıza'nın gümüşte kalması, annesi Sevgi ve babası Kelami'yi de hüsrana uğratmamıştı. "Bayrağımız göndere çekildi ya bunu da şükür. Oğlum inatçıdır. Altın madalyayı mutlaka alacak. Varsın 4 yıl daha beklesin. O zaman 30 yaşında olacak. Bizim gibi ihtiyar da olmayacak ya! Milletimiz gibi biz de bu anı bekliyoruz" demekle yetindiler. - Janeıro

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Las Vegas Türkiye Yozgat Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title