Haberler

Yozgat'tan Bağımsız Aday Olan Lütfullah Kayalar, Yeni Bir Siyasi Yapılanmanın İşareti Verdi

Eski bakanlardan Lütfullah Kayalar, 1 Kasım seçimleri öncesi Yozgat'tan bağımsız milletvekili adaylığı için Yüksek Seçim Kurulu'na müracaatta bulundu.

Eski bakanlardan Lütfullah Kayalar, 1 Kasım seçimleri öncesi Yozgat'tan bağımsız milletvekili adaylığı için Yüksek Seçim Kurulu'na müracaatta bulundu. Kayalar, halkın Türkiye'de yeni oluşum isteklerinin birkaç yıldır yavaş yavaş ön plana çıktığını belirterek, "Şu aşamada artık bir patlama noktasındadır. Ama bu seçimden sonra Türkiye'de yeni bir siyasi yapılanma olacaktır" dedi.

"TABAN BASKISI"

Geçmişte Tarım Orman ve Köyişleri ile Maliye Bakanlığı görevlerinde bulunan eski bakanlardan Lütfullah Kayalar, 1 Kasım'da Yozgat'tan bağımsız milletvekili adayı olarak seçimlere katılmasının, Yozgatlıların tabanından gelen istek ve baskılar üzerine gerçekleştiğini açıkladı. Kayalar, Doğan Haber Ajansı muhabirine özel olarak yaptığı açıklamada, 7 Haziran seçimleri öncesinde de aday olması yönünde tabandan çok büyük bir baskı geldiğini söyledi. Kayalar, "Bunu taban baskısı olarak ifade etmek istiyorum. Yozgat'ta hangi partiye mensup olursa olsun hizmet eksikliğinden kaynaklanan, bizimde öncesinde yaptığımız hizmetlerden kaynaklı olarak aday olmam konusunda baskı geldi. 7 Haziran seçimlerinden önce Türkiye genelinde de siyaset yaptığımız için bu seçimlerin sonucunun uzun sürmeyeceğini yaptığımız araştırmalarında neticesiyle öngördük. Bu nedenle aday olmadık. Ancak tabandan gelen hizmet talebini, Yozgat'ın sahiplenme talibini insanlarımızın dertlerine çare bulmamız için geri çevirmemiz mümkün değildi. Ve, bu nedenlerle siyasi partilerden değil, bağımsız olarak aday olmaya karar verdik" diye konuştu.

"BU SEÇİMDEN SONRA SİYATTE YENİ BİR YAPALINMA OLACAKTIR"

Lütfullah Kayalar, Türkiye'de halkın yeni bir siyasi oluşumu dillendirilmekte olduğunu belirterek, "Bu güzel ilden bağımsız olarak yeni bir yola koyulmamın yanı sıra Türkiye'de her kesimde dillendirilen yeni bir yapılanmaya katkıda bulunmak ve önderlik etmektir. Sadece bir milletvekili olma peşinde değilim. Yozgatlılarla birlikte Türkiye'de seçimlerden sonra Orta Anadolu'dan siyasi tıkanmışlığın önüne geçerek yeni yapılanmayı ateşlemek istiyoruz" ifadelerini kullandı. Kayalar, sözlerini şöyle sürdürdü: "İnsanımıza güvenerek milletimize güvenerek bir yola çıktık. Halkın yeni oluşum istekleri birkaç yıldır yavaş yavaş ön plana geldi. Şu aşamada artık bir patlama noktasındadır. Ama bu seçimden sonra Türkiye'de yeni bir siyasi yapılanma olacaktır. Bunu kim yapacak, nasıl yapacak onlar ikinci sorudur. Onlar detaydır. Önemli olan halkın böyle bir istek içerisinde olmasıdır. Bu istek artık, 'Türkiye'de bugün siyasi partiler birinci, ikinci, üçüncü' deniyor. Bugün Türkiye'deki birinci parti yeni oluşum isteyen insanların oluşturduğu seçmen bloğudur. Böyle bir blok var Türkiye'de. Benim Ankara ve Yozgat'ta yaptırdığım araştırmalar var bunlarda Türkiye'nin en saygın araştırma şirketleri. Mesela sorunun birisi şu, 'Siyasette boşluk var mı?', cevap,' yüzde 64 siyasette boşluk var, cevabıdır'. Ama bunlar tabii ki siyasi partilere oy veriyor. Hangi siyasi partiye olursa olsun. Oy verdikleri siyasi partilere oy verirken bir büyük kısmı memnun değil, mecburiyetten oy veriyor. Onun için yeni gerçekten halka dayanan ve demokrasiyi ön plana alan ve demokrasinin vazgeçilmez temel unsuru olan 'hukukun üstünlüğünü' ön plana alan bir yeni yapılanmanın ortaya çıkması lazım. Bu halk tarafından tamam, yani halk buna aslında karar verdi, çıkmasını istiyor, bu talepte bulunuyor, ama buna karşı arz henüz ortaya çıkmadı. Bizim Yozgat'tan çıktığımız yol önce Allah kısmet eder Yozgatlımız desteklerse Yozgat'ın hizmetinde bulunmak bu bizim asli görevimiz, bu konuda benim hemşehrimin hiçbirinin tek bir tereddütü yoktur, Yozgat'ta herkes Lütfullah Kayalar'ı bilir, Türkiye'nin dört bir yanındaki Yozgatlı da bilir. Ama bu bizim asli görevimizle birlikte artık Türkiye'ye olan bir borcumuz var. Bir şey olmak değil, bu çok önemli değil, Türkiye için bir şey yapmak için yola çıkıyoruz ve tam tabandan çıkıyoruz, çıktığımız yol bu"

"TÜRKİYE'YE GERÇEK DEMOKRASİYİ GETİRMEK İSTEYENLER OLUŞTURACAK"

Kayalar, "Bunları bir grup gibi nitelendirmemek lazım. Çünkü bu bir geniş bir katılımla olacaktır. Bu katılım olur. Önce illerimiz de illerimizin içinde o katılımlar olacaktır. Sonradan bu yavaş yavaş şekillenir Ankara'da da bunu şeyi bulunur, ama bu tabandan gelecek. Yani bunu bir grup veya birtakım insanlar, Türkiye'ye dikte ediyormuş gibi olması yanlış. O yanlış, onlar olmaz. Türkiye'yi düşünen, Türkiye'yi gerçek bir demokrasi ülkesi haline getirmek isteyen, Türkiye'yi hukuk devleti olarak bütün dünyada görülmesini kendisi için ilke edinen, bugün Türkiye'nin en büyük eksikliği, en güvenilmesi gereken hukuk sistemi bugün en güvenilmeyen noktasına düşmüş durumundadır. Bunları kendisine ilke edinen insan haklarının temel unsur olduğunu kabul eden, bunlar üzerinde yükselen bir Türkiye ekonomisi güçlü olan bir Türkiye ve dünyaya yüce Atatürk'ün ta başından itibaren koyduğu, 'Yurtta sulh, cihanda sulh' yani, huzur ülkesi olabilme. Başka ülkelere karışıklık ihraç eden kendisine bir takım olmayan görevleri vehmeden bir ülke gibi değil. Gerçekten parlamentosu çalışan, hükümeti çalışan bir ülke haline getirebilmeyi kim istiyorsa, bunların hepsiyle bir yola çıkılır. Ama biz şimdi seçimler var, seçimlerde bağımsız olarak halkın bağrından çıkarak bunları dillendireceğiz. Yani onun şurasında olduk, burasında olduk o kadar önemli değil. Önemli olan o omreler etrafında yeni bir yapılanmanın Türkiye'de ortaya çıkmasıdır" açıklamasında bulundu. - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yüksek Seçim Kurulu Türkiye Yozgat Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

yakup kuzay:

Nezaman partilesiyoruz baskan bilgimiz olsun selam

0
0
yanıtYanıtla
sebepsiz:

milletvekili seçilemez ancak MHP den oy çalarak akp ye milletvekili çıkarttırır.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title