Haberler

Yozgat'taki Mers Virüsü Şüphesi

Hacdan döndükten sonra MERS virüsü şüphesiyle Yozgat Devlet Hastanesinde gözlem altına alınan kişi, Ankara'ya sevk edildi Kayseri, Sivas ve Tokat'ta hastaneye kaldırılan 4 kişide ise MERS virüsüne rastlanmadı.

Yozgat'ta, hacdan döndükten sonra MERS virüsü şüphesiyle gözlem altına alınan kişi, Ankara'ya sevk edildi. Kayseri, Sivas ve Tokat'ta hastaneye kaldırılan 4 kişide ise MERS virüsüne rastlanmadı.

Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kurca, yaptığı yazılı açıklamada, Yerköy ilçesinde yaşayan 82 yaşındaki Hasan Yılmaz'ın 4 gün önce yüksek ateş, bulantı ve kusma şikayetiyle Yozgat Devlet Hastanesine başvurduğunu anımsattı.

Yılmaz'ın MERS virüsü şüphesiyle hastanede gözlem altına alındığını hatırlatan Kurca, "Hasan Yılmaz'ı, Yozgat Devlet Hastanemize geldiğinde gerekli izolasyon önlemlerini alarak takip ettik. Ateşinin yükselmesi nedeniyle hastanın her ihtimale karşı Ankara Hastanesi'ne sevki yapıldı" ifadesini kullandı.

Kayseri, Sivas ve Tokat'ta gözlem altına alınan hastalar

Kayseri'de, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Servisi İzolasyon Odasında MERS virüsü şüphesiyle gözlem altında tutulan A.K'nin (67) Ankara'ya gönderilen numunelerinde söz konusu virüse rastlanmadığı belirtildi.

Sivas'ta hacdan döndükten sonra rahatsızlanan ve Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Servisi'nde gözlem altına alınan C.G'nin (82) kan numunelerinin Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Mikrobiyoloji Referans Laboratuvarında incelendiği ve kadında MERS virüsüne rastlanılmadığı kaydedildi.

Zatürre teşhisi konulan C.G'nin tedavisinin CÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde sürdüğü ifade edildi.

Tokat'ta da hac dönüşü rahatsızlanan E.D. (63) ve S.Ç. (78) adlı kadınların Ankara'ya gönderilen numunelerinin negatif çıktığı bildirildi.

Hastaların, Tokat Devlet Hastanesindeki tedavilerinin ardından taburcu edildikleri belirtildi. - Yozgat

Kaynak: AA / Güncel

Yozgat Tokat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title