Haberler

Yozgat'ta Yağmur Duası

Sorgun ve Çandır ilçelerinde yaşanan kuraklık nedeniyle çiftçiler yağmur duasına çıktı.

Sorgun ve Çandır ilçelerinde yaşanan kuraklık nedeniyle çiftçiler yağmur duasına çıktı.

Sorgun ilçesine bağlı Cihanşarlı köyü sakinleri, öğlen namazına müteakip, 2 rekat istiska namazı kılıp, yağmur duası yaptı.

Garajlar Yeni Cami İmamı Ahmet Çınar Çetin, duanın sünnet olduğunu ve Peygamber Efendimiz 'in de kurak dönemlerde yağmur duası yaptığını söyledi.

Köy Muhtarı Ali Rıza Arslan ise ilçe genelindeki birçok köylerdeki vatandaşın duaya çıktığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Gerek ilçemiz, gerekse köyümüzde uzun süredir yağmur yağmıyor. Ürünlerimiz tarlalarda kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya. Hep beraber köyümüzde yağmur duasına çıktık. Cenab-ı Hak, dualarımızı makbul eylesin. Burada bir bakıma Hz. Peygamber Efendimizin sünnetini icra ettik."

Dua sonrasında, katılımcılara pilav ikram edildi.

Çandır

Çandır Merkez Parkında, kılınan öğle namazının ardından din görevlileri tarafından Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Cami imamı Mustafa Kır, bahar yağmurlarının yağmaması ve oluşan kuraklık nedeniyle bazı mahalle muhtarı ile çiftçilerin yağmur duasını organize ettiklerini söyledi.

Gerçekleşen yağmur duasına, Çandır Kaymakamı Adem Başoğlu, Belediye Başkanı Mustafa Ertan Örgün, İlçe Müftüsü Metin Zengin ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Dua sonrası katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu. - Yozgat

Kaynak: AA / Yerel

Ali Rıza Arslan Yozgat Çandır Sorgun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title