Haberler

Yozgat'ta Üniversite Öğrencilerden Şehitliğe Bakım

Bozok Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü öğrencileri, Yozgat Şehitliğini ziyaret ederek mezarların temizliğini yaptı.

Bozok Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü öğrencileri, Yozgat Şehitliğini ziyaret ederek mezarların temizliğini yaptı.

Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Başaran ile şehitliğe gelen öğrenciler, çiçek dikip mezar taşlarının silinen yazılarını boyadı.

Başaran, gazetecilere yaptığı açıklamada, vatan için kanını döken ve canından geçen şehitleri rahmet ve minnetle andıklarını söyledi.

Şehitliğin öğrenciler tarafından düzenlenmesinin çok önemli olduğunu anlatan Başaran, şöyle konuştu:

"Bu vatan toprakları üzerinde yaşayıp da demokrasi, ifade özgürlüğü ve benzeri gibi içi boşaltılmış kavramlar ardına sığınıp, şehitlerimizi ve şehitliği küçümseyen, terörü ve teröristi destekleyenleri de şiddetle kınıyoruz. Elbette bu topraklar için toprağa düşen şehitlerimizin mezarları hiçbir zaman olmadığı gibi şimdi de sahipsiz bırakılamaz. Tüm Yozgatlı hemşehrilerimiz ve Yozgat'ta öğrenimine devam eden öğrencilerimiz bu bilinçle şehitliğimizi ziyaret etmekte, gerektiğinde temizliğini ve bakımını yapmaktadır. Bugün de 'sıra bizde' dedik ve üzerimize düşenleri yaptık. Ruhları şad olsun."

Kaynak: AA / Güncel

Bozok Üniversitesi Mustafa Başaran Yozgat Politika Güncel Haberler

title