Haberler

Yozgat'ta Umke Ekibinden Gerçeğini Aratmayan Tatbikat

Yozgat’ın da aralarında bulunduğu yedi ilin katılımıyla Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), Yozgat’ta tatbikat düzenledi.

Yozgat'ın da aralarında bulunduğu yedi ilin katılımıyla Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), Yozgat'ta tatbikat düzenledi. Gerçeğini aratmayan tatbikatta, UMKE ekipleri, her an her türlü şarta hazır olduklarını bir kez daha gösterdi.

Ulusal Medikal Kurtarma ekipleri, Yozgat Eski Sanayi Sitesinde harabe binalarda gerçekleştiren tatbikatta yapılan makyajlarla olaylar gerçeği aratmadı. Yapılan tatbikat hakkında bilgi veren Ankara 112 ve UMKE personelinden Dr. Enver İnce, Yozgat'ta Ankara bölgeyi temsilen 7 il olarak 135 ekiple tatbikat gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bu tatbikat, ülkemizde her an oluşabilecek afetler, depremler gibi durumlar karşısında ekiplerimizin hazır olup olmadığını görüyoruz. Burada hem enkaz, hem yangın, hem kimyasal ve biyolojik silahlara karşı ve patlamalara karşı ekiplerimizin ne kadar hazır olduklarını burada görmüş olduk" dedi.

Tatbikatta yaralı rolünü üstlenenlere ise yapılan makyajlar gerçek yaralı görüntüsünü oluşturduğunu ifade eden Dr. İnce, "Burada makyaj ekiplerimizle ortamı tamamıyla gerçek yaralı gibi görmelerini sağladı. Ekiplerimize yaralılara müdahalede o psikolojiyi oluşturmak istedik. Bazı arkadaşlarımızın, kolları yok, bacakları yok, makyaj ekiplerimiz çok iyi çalışma yaptı. Bu da yaralıya müdahale eden ekiplerin işin ciddiyeti anlamaları, ortamı yaşamaları ve psikolojiyi yakalamaları için önemli bir çalışmadır" diye konuştu.

Yozgat İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Şahin'de 14-17 Nisan itibariyle Akdağmadeni Oluközü beldesinde kamp çalışması başladığını belirterek, "Ekiplerimiz kamp çalışmasında öğrendikleri bilgileri tatbikat yaparak gösterdiler. Afet durumunda nasıl gerektiğini nasıl çalışılması gerektiğinin uygulamasını yaptılar. Senaryo gereği Oluközü beldesinde 7.2 şiddetinde deprem oldu bu depremde yaklaşık 25-30 arasında yaralımız var buradaki arkadaşlarımız bu yaralıları kurtarıp sağlık kurumlarına sevk etti. Tatbikata Ankara, Kastamonu, Çorum, Yozgat, Çankırı, Kırşehir ve Kırıkkale'den UMKE ekipleri katıldı" dedi. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Oluközü Yozgat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title