Haberler

Yozgat'ta Organik Bal Üretimine Mali Destek

Güncelleme:

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Yozgat il genelinin çiçek florası bakımından oldukça zengin olduğunu belirtti. Vali Yazıcı, Yozgat'a her yıl diğer illerden gezginci arıcılar gelerek, bitki örtüsünden yararlandıklarını kaydetti. Vali Yazıcı, Yozgat'ta organik bal üretiminin artırılması gerektiğine işaret ederek, "Çiftçimiz tarım ve hayvancıkla uğraşırken, en az kendi ihtiyacını karşılayacak kadar da bal üretmesini istiyoruz. İlk etapta kendi bal ihtiyacını karşılayan üreticimiz, daha sonra bunu geliştirip daha çok bal üremeye gayret gösterecektir" dedi.

Yozgat İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ziyaattin Özdemir ise geçen yıl il genelinde bulunan 22 bin kovandan, kovan başına ortalama 20 kilo olmak üzere yaklaşık 400 ton bal alındığını tahmin ettiklerini söyledi. Özdemir, 306 yetiştiricinin 21 bin 62 arılı kovanına kovan başına 8 lira olmak üzere 168 bin 496 lira destekleme ödemesi yaptıklarını da vurgulayarak, "Bu yıl 340 arıcı çiftçimiz desteklemeden yararlanmak üzere başvuruda bulunmuştur. Kovan başına 10 lira destekleme ödemesi yapılacaktır. Başvuruda bulunan çiftçilerimizden kaçının desteklemeden yararlanacağı daha sonra belli olacaktır" dedi.

TKDK Yozgat İl Koordinatörü Selim Türker, çiftçileri köylerinde ve üretim alanlarında ziyaret ederek, desteklemeler hakkında bilgilendirme çalışmalarını sürdürüyor. Arıcıları ziyaret edip, çalışmaları hakkında bilgi alan Türker, organik bal üretimiyle ilgili kurulacak tesis ve alınacak makineler için yüzde 50'si hibe olmak üzere mali destek verdiklerini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yozgat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title