Haberler

Okul İdaresi Okul Kodunu Yanlış Girince Öğrenciler Açıkta Kaldı

Güncelleme:

Yozgat'ta bir Sağlık Meslek Lisesi, öğrencilerin okul kodlarını ÖSYM'ye yanlış bildirince dikey geçiş yapmak isteyen öğrenciler yüksek okullara yerleşemedi.

Yozgat'ta Cemil Çiçek Boğazlıyan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, öğrencilerin okul kodlarını ÖSYM'ye yanlış bildirilince dikey geçiş yapmak isteyen öğrenciler yüksek okullara yerleşemedi.

Cemil Çiçek Boğazlıyan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencisi Ahmet Buğra Yılmaz, ÖSYM'ye dikey geçiş için müracaat ettiğini belirterek, "Sonuçlar açıklandı, bir okula yerleşmeyi beklerken herhangi bir okula yerleştirilemediğim bildirildi. Okula yerleşemediğimi görünce şok oldum, ne yapacağımız bilemedim. Ben 395.95 okul puanı ile herhangi bir okula yerleşemezken, araştırdığımda birçok kişinin benden düşük puanla, 340 puanla dahi yerleştiğini gördüm. Bunun üzerine okula gittiğimde okul idaresi okulumuzun 56127 olan okul kodunu yanlışlıkla düz sağlık meslek lisesi kodu olan 56013 olarak bildirmiş. Bizim de bu yüzden bir yüksek okula yerleşemediğimizi öğrendim" dedi.

Okul idaresinin yapılan yanlışlığı kabul ettiğini ifade eden Yılmaz, "Okul idaresi okul kodunu yanlış girdiğini kabul ediyor fakat bize dikey geçiş hakkımızın verilip verilmeyeceğini bilmiyoruz. Biz bu durumu ÖSYM'ye de bildirdik. Yapılan bu yanlışlık bizim geleceğimizi bitirdi. Hakkımız kayboluyor. Bu hata bir an önce düzeltilmezse ek yerleştirmeden ve KPSS sınavlarına da giremiyoruz. Biz hem okul idaresinden hem de ÖSYM'den yapılan yanlışlığın düzeltilmesini, dikey geçiş hakkımızın bize verilmesini istiyoruz" diye konuştu.

Bu yıl Cemil Çiçek Boğazlıyan Anadolu Meslek Lisesi Acil Tıp Teknisyenliği ve Hemşirelik Bölümlerinden 50 kişinin mezun olduğunu dile getiren Yılmaz, "Bütün arkadaşlarım benim gibi aynı durumda, hepsi mağdur edildi. Yetkililerden bir an önce bu mağduriyetin giderilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Ahmet Buğra Yılmaz'ın babası Musa Yılmaz da okul yönetiminin yaptığı hata sebebiyle oğlunun ve okulda okuyan onlarca öğrencinin yüksek okula dikey geçiş yapamadığını belirterek, "Çocuklarımızın geleceği ile oynandı. Benim çocuğum ve diğer çocuklar mağdur edildi. Oğlum 395 puan ile yerleşemiyor, daha düşük puan alanlar yerleşiyor. Burada ÖSYM'nin de büyük hatası var çünkü 2010 yılında bütün okullar Anadolu lisesine dönüştürülmüş, bunu ÖSYM biliyordu, hata yapıldığını okul yönetimine daha önce neden bildirmedi? Biz yanlışlığın düzeltilmesi için okul yönetimine ve ÖSYM'ye müracaat ettik. Bu konuda Milli Eğitim Müdürlüğümüzden, Valiliğimizden, Milli Eğitim Bakanlığımızdan yardım bekliyoruz. Yapılan bu hata düzeltilmezse kanuni yollardan hakkımızı arayacağız" dedi.

Yozgat Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, yapılan hatanın düzeltilmesi için görüşmelerin sürdüğünü, okul idarecilerinin yarın Ankara'ya giderek ÖSYM'de görevlilerle bizzat görüşeceklerini söyledi. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cemil Çiçek Musa Yılmaz Boğazlıyan Yozgat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

21 Nisan hangi burç? 21 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan tarihi hangi burç olur? 24 Nisan Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Nisan burç yorumları nedir? AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı?
500

Yorumlar (1)

Samet Acer:

Hakkımızı sonuna kadar arayacağız ! Bu yanlışın bizim hayatımızı engellemesine izin veremeyiz.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title