Haberler

Yozgat'ta Nadas Alanlar Aspir ile Ekonomiye Kazandırılıyor

Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, Yozgat’ın tarım ve hayvancılık açısından büyük bir öneme sahip olduğunu belirterek, nadasa bırakılan tarım alanlarının değerlendirilerek ekonomiye kazandırılması için çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini söyledi.

Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, Yozgat'ın tarım ve hayvancılık açısından büyük bir öneme sahip olduğunu belirterek, nadasa bırakılan tarım alanlarının değerlendirilerek ekonomiye kazandırılması için çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini söyledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, il genelinde alternatif ürün olarak ekimi yapılan Aspir ekili tarım alanlarını gezerek incelemelerde bulundu. Yerköy İlçesine Bağlı Orhan Köyünde anıza ekim yapılan Aspir tarlasını gezen Özdemir, çiftçileri anıza ekim yapmaları konusunda bilgilendirdi. Özdemir, "İlimiz, oldukça verimli topraklara sahip olmasına rağmen maalesef istenilen düzeyde üretim yapamıyoruz. Özellikle son yıllarda bakanlığımız tarafından yapılan tarımsal desteklerle çiftçilerimiz araç gereç bakımından son derece modern ekipmanlarla üretim yapmaktadır. Bunlar gerek çiftçimiz gerekse ülke ekonomisine önemli katkı sağlamıştır. Bizlerde bu kapsamda çiftçilerimizi, üreticilerimizi bilgilendirmek daha kaliteli üretim yapmalarını sağlamak amacıyla ilçelerimizde, beldelerimizde ve köylerimizde çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Yozgat genelinde bu yıl 50 Bin dekar alanda aspir ekimi yapıldığını ifade eden Özdemir, "İlimiz genelinde yaklaşık 50 Bin dekar alanda aspir ekimi yapıldı. Çiftçimiz tarlasını nadasa bırakarak boş yere bir yıl beklemek yerine aspir ekimi yaparak bir yılda iki ürün elde edebiliyor. Ayrıca bakanlığımız tarafından yine anız ekimine verilen destekler çiftçimizin anıza ekim yapmasını daha cazip kılıyor. Yani tarlayı sürmek, ekime hazır hale getirmek yerine, çiftçimiz sadece anız ekim mibzeri ile ekerek yarı yarıya mazot ve diğer giderlerden de tasarruf etmiş oluyor. Bu yüzden hem çiftçimiz hem de ülke ekonomisine kazanç sağlamış oluyoruz" diye konuştu.

Kış mevsiminin kurak geçmesine rağmen Mayıs ayında yeterli derecede yağmur yağdığını ifade eden Özdemir, "Yağan yağmurlar aspirin büyüme zamanında yağdığı için çok faydalı oldu. İnşallah bu yıl aspirden daha yüksek veril alınır" şeklinde konuştu. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerköy Yozgat Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title