Haberler

Yozgat'ta "Kutlu Doğum Haftası" Etkinlikleri

Sorgun ilçesinde, "Kutlu Doğum Hatfası" çeşitlik etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor.

Belediye düğün salonunda gerçekleşen program, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlandı.

Etkinlikler kapsamında, "Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet" isimli konferans düzenlendi.

Konferansın açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Fikret Ekinci, bu yıl Kutlu Doğum Haftası'nın daha geniş çaplı kutlanacağını ve bir çok beldede de kutlama programları düzenleneceğini söyledi.

Ekinci'nin konuşması sonrası,  Bursa İl Müftüsü ve Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mehmet Emin Ay "Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet"  konulu konferans verdi.

Konferansta Ay şu ifadelerde bulundu:

"Bu yıl ilk kez Sorgun'da bu programa katılıyorum. Kutlu Doğum Haftası faaliyetlerini, Peygamberimizin bize tavsiye ettiği kardeşlik anlayışıyla ve gönül huzuruyla gerçekleştirecek olmanın sevincini yaşıyoruz. 'Peygamberimiz Din ve Samimiyet' konusunun ana başlık olduğu bu yıl, tarafımızdan kaleme alınan 'Peygamberimizin İnsanlarla İlişkileri' adlı bir de eser yayınladık. Bu eserde sahte ilişkilerin sanal dünyada yaşandığı günümüzde, gerçek, samimi ve güzel olanını Sevgili Peygamberimizden nasıl öğreneceğimizi anlattık."

Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen konferansa, Kaymakam Levent Kılıç, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek,  Bursa İl Müftüsü ve Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, Sorgun Müftüsü Fikret Ekinci ve çok sayıda davetli katıldı.

Sorgun Belediyesi vatandaşlara 7 bin adet gül dağıttı

Diğer yandan "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri kapsamında, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek Sorgun esnafı ve vatandaşlara 7 bin adet gül dağıtıklarını söyledi.

Şimşek, gül dağıtımı sırasında yaptığı açıklamada, insanlık tarihinin en önemli olayının hiç şüphesiz efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v.) dünyayı teşrif etmelerinin olduğunu belirterek şu ifadelerde bulundu:

"O'nun dünyaya gelişi ile insanlığın zulmün karşısında adaleti, cehaletin karşısında bilgiyi, vahşetin karşısında merhameti, düşmanlığın karşısında kardeşliği gördüğünün altını çizerek "Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz, asırlar boyu insanlığa klavuz olmuştur. O'nun yeryüzünü şereflendirmesi ile Karanlıklar içerisinde kaybolmuş insanlığın dünü, bugünü ve geleceği aydınlanmış, rehberliğiyle yeniden yolunu bulmuştur. İslam aleminin her yıl artan bir heyecanla yaşadığı Kutlu Doğum Haftası; birlik, beraberlik ve kardeşlik kültürünü daha da genişletip derinleştirmektedir." - Yozgat

Kaynak: AA / Yerel

Emin Ay Ekinci Yozgat Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title