Haberler

Yozgat'ta Kermes Etkinlikleri

Sorgun, Boğazlıyan ve Yerköy ilçelerinde kermes etkinlikleri düzenlendi.

Sorgun Dost Gönüller Gıda Bankası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından, Türkiye, Afrika ve Suriye'de ki yardıma muhtaç aileler için kermes düzenlendi.

Belediye Sergi Salonu'nda gerçekleştirilen açılışa Kaymakam Levent Kılıç, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Emniyet Amiri Cemil Şen, Dernek Başkanı Mithat Güler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış öncesi konuşan Kaymakam Kılıç, Dost Gönüller Gıda Bankası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin Afrika'da birçok yoksul ailenin yardımına koştuğunu, Burkina Faso, Çad, Nijer gibi ülkelerde su kuyuları açtırdığını, yoksullara gıda ve çeşitli giyecek yardımında bulunduklarını belirtti.

Derneği'nin, Suriyeli göçmen aileler ile Sorgun'da ihtiyaç sahibi ailelere de yardımlarda bulunduklarını söyleyen Kaymakam Kılıç, dernek yöneticilerini bu çalışmalarından dolayı, yürekten kutladığını söyledi.

Dernek Başkanı Mithat Güler ise yaptığı açıklamada, dernek olarak Afrika, Çad, Nijer gibi ülkelerinde yokluk içinde yaşayan vatandaşlar yararına çeşitli yardımlar düzenlediklerini, yardımların yanı sınra sağlık sorunu olan vatandaşların ise sağlık giderlerini karşıladıklarını belirtti.

Güler, kermes ve fotoğraf sergisinden elde edilen gelirlerinde Afrika, Suriye ve Türkiye'de ki yardıma muhtaç aileler için harcanacağının altını çizdi.

Boğazlıyan

Boğazlıyan Müftülüğü tarafından organize edilen "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri çerçevesinde açılan kermes vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

Boğazlıyan Çarşı Camii altında düzenlenen kermesin açılışı Boğazlıyan Kaymakamı Ahmet Dilsiz, Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Beyaz ve Müftü Mehmet Güler, tarafından gerçekleştirildi.

İlçe Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında eğitim gören öğrenciler ve kurs öğreticilerinin hazırlamış oldukları ev yapımı pasta, börek, baklava ve gözlemenin yanında çeşitli ürünlerin satışa sunulduğu kermes ilgi gördü.

Müftü Mehmet Güler, "Kutlu Doğum Haftasının" Boğazlıyan'da çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ettiğini söyledi.

Etkinlikler kapsamında düzenlenen kermese vatandaşların yoğun ilgi göstermesinden dolayı duyduğu memnuniyetliği dile getiren Güler, şu ifadelerde bulundu:

"Kermesimiz yoğun bir ilgiyle karşılandı. Kermes için bizlerden  desteğini esirgemeyen başta Kaymakamımız Ahmet Dilsiz, olmak üzere herkese teşekkür ederim. Ayrıca kermese katkıda bulunmak için çaba sarf eden, evlerinde hazırlamış oldukları el emeği göz nuru ürünleri getiren ve emeği geçen tüm bayanlarımıza da teşekkür ediyorum" dedi.

Yerköy

Yerköy ilçesinde ise Gönül Deryası Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına kermes düzenlendi.

Kermes açılışına Yerköy Kaymakamı Nevzat Şengök, Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, Yerköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, Beşir Derneği Başkanı Ahmet Doğan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış konuşması yapan Dernek Başkanı Osman Tanış; "Dernek Yönetici ve eşlerinin topladığı ayni yardımlardan elde edilen ürünlerin satıldığı kermeste ayrıca gönüllü ev hanımlarının yaptığı el emeği göz nuru çeyizlikler ve giyim eşyaları da satılıyor. Kermeste yine ev hanımlarının yaptığı çeşitli ev işi pastalar, börekler, gözlemeler ve birbirinden farklı yemeklerde bulunuyor"dedi.

Kaymakamı Nevzat Şengök ise eğitime gönül verenleri tebrik ederek, sivil toplum örgütlerinin önemli bir işlevinin bulunduğunu, bu tür etkinliklerde elde edilen gelirlerin, ihtiyaç sahibi öğrenciler için kullanılmasının ayrı bir önem arz ettiğini belirtti. - Yozgat

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Güler Boğazlıyan Yerköy Sorgun Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title