Haberler

Yozgat'ta Hacı Adayları Tavafı Uygulamalı Olarak Öğrendi

Yozgat’ta hacı adaylarına verilen Hac seminerleri tamamlandı.

Yozgat'ta hacı adaylarına verilen Hac seminerleri tamamlandı. Bugün yapılan eğitimin ardından hacı adayları, Kabe maketi etrafında tavaf ibadetinin nasıl yapılacağını uygulamalı olarak öğrendi.

Yozgat'tan kutsal topraklara hac ibadeti için gidecek olan hacı adaylarına, hac süresince yapılacak ibadetler konusunda detaylı bilgiler verildi. Hacı adaylarının kutsal topraklarda kalacakları süre içerisinde herhangi bir olumsuzluk yaşamamaları için düzenlenen seminerler bugün tamamlandı.

Yapılan eğitimin ardından hacı adayları, Bilal Şahin Külliyesinde Kabe maketi etrafında tavaf ibadetinin nasıl yapılacağı ve ihrama nasıl girileceği konularını uygulamalı olarak öğrendi.

Yozgat Müftülüğü Hac ve Umre Şube Müdürü Mustafa Arslan, Hacı adaylarına her yıl olduğu gibi bu yıl da hacca gitmeden önce hac ibadeti ile ilgili orada karşılaşacakları durumlarla ilgili seminer düzenlediklerini belirterek, "Seminerimiz 3 gün devam etti. Bugün seminerimizin son günü ve daha önce verdiğimiz hac ibadeti ile ilgili bilgilerin tatbikatını yaptırıyoruz. Hacı adaylarımız tavafla ilgili, ihrama girme, ihramdan nasıl çıkılır, say nasıl yapılır bunları uygulamalı olarak gösterdik. Hacı adaylarımız bu şekilde hac ibadetini ifa edecekler. Allah, hacı adaylarımıza hac ibadetini kazasız belasız sağlık sıhhat içerisinde tamamlayıp tekrar dönmeyi nasip eylesin" dedi.

Hacı adayları da burada aldıkları eğitimle kutsal topraklarda acemilik çekmeyeceklerini söyledi. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yozgat Hac Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title